Világ 2020. december 18.

Ez a 10 legnépszerűbb fürdő a világon - kettő közülük magyar

Fatima Világ 2020. december 18.
Két budapesti is felkerült a legnépszerűbb fürdők listájára: a Gellért és a Széchenyi. Lássuk a többi helyezettet.

Lenyűgöző fürdőhelyekből és termálfürdőkből nem szűkölködünk, a japánok habzó meleg vizeitől az európai termálfürdők megnyugtató világáig. Hogy melyek a legjobbak, arra nincs egyértelmű válasz: mindenkinek mindegyik más okból kifolyólag kedvenc. Az Instagram hashtagek alapján azonban felállított egy sorrendet a Parkdean Resorts.

1. Blue Lagoon Geothermal Spa, Izland (101 721 hashtag)

A világ talán leghíresebb és az Instagramon legkeresettebb fürdője az izlandi Kék lagúna egy lávamezőben helyezkedik el, ami vizét egész évben állandóan 37 Celsius fokon tartja. Lélegzetelállító megjelenése ellenére az itt található lagúnát valójában ember alkotta, amelyet egy közeli geotermikus erőmű vize táplál.

Blue Lagoon Geothermal Spa / Fotó: Getty Images

2. Széchenyi fürdő, Magyarország (55 716 hashtag)

Európa legnagyobb gyógyfürdőjének építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Városligetben található fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvíz-ellátását 6 darab kisebb kút biztosítja. A komplexum 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik, különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórházak is működnek. (A járványhelyzet miatt jelenleg zárva.)

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda / Fotó: Franco Cappellari/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

3. Mammoth Hot Springs, Kalifornia (41 491 hashtag)

A forrás jól ismert szív alakú pezsgőfürdőiről, amelyek tömegeket vonzanak az egész országból, így az emberek ideális helyen kapcoslódhatnak ki, miközben a csendes kaliforniai vidéket nézik.

4. Hanmer Springs, Új-Zéland (39 366 hashtag)

Hegyi ösvények, sípályák, fehérvízi zuhatag, valamint bőséges lazac és pisztráng veszi körül a Hanmer Springs-ben nyaralókat.

5. Hot Water Beach, Új-Zéland (38 759 hashtag)

A termálmedencék nem elegendők? Akkor itt az idő kipróbálni ezt a félelmetes termálstrandot Új-Zéland mentén. A földalatti források által működtetett víz akár 64 Celsius fokos hőmérsékletre is felmelegedhet, és a látogatók saját ásót hoznak egy személyes élményfürdő ásására.

6. Terme di Saturnia, Olaszország (35 685 hashtag)

A legenda szerint az itteni természeti csodákat villámok alkották, amikor Jupiter és Szaturnusz leestek. Bár nem tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni a történeteket, azt mondhatjuk: bármi is formálta őket, kiváló munkát végzett. A víz itt 37,5 Celsius fokos, ellazítja azokat az izmokat, amelyekről még azt sem tudjuk, hogy léteznek – írja a Parkdean Resorts.

Terme di Saturnia / Fotó: Getty Images

7. Grutas Tolantongo, Mexikó (32 333 hashtag)

A Grutas Tolantongóként ismert hely üdülést, pihenést kínál csodálatos egzotikus vidékkel. Az üdülőhely páratlan látványossággal szolgál: egy kanyonban épült ki, felhasználva a természet adta lehetőségeket. Barlangfürdő és sok-sok medence található a hegy belsejében valamint a hegyoldalban. A fürdőhelyet körbevevő hegyek vulkanikus eredetűek. A folyó különös türkiz színét a mészkőből álló medernek köszönheti. A források melegvízűek (kb. 35 °C) és hasznos ásványi vegyületeket tartalmaznak, amelyek fürdés közben felszívódnak a szükséges mértékben. A fürdőhelyen többféle kezelést kaphat az arra vágyódó fürdővendég.

8. Hot Springs Kinosaki, Japán (28 334 hashtag)

Vulkanikus tevékenységgel működő városkában található ez a tipikus japán fürdőház, fűzfákkal szegélyezett folyó mentén épült és már a 8. század óta gyógyítja az embereket.

9. Peninsula Hot Springs, Australia (25,719 hashtag)

Hőforrások és fürdő, valamint barlangi tó, szauna, fürdőház és reflexológiai séták segítik az ide látogatók teljes ellazulását, a szemet gyönyörködtető környezet pedig hozzátesz a teljes kikapcsolódáshoz.

10. Gellért Fürdő, Magyarország (23 750 hashtag)

II. András magyar király a 13. században ispotályt és fürdőt alapított itt, míg a török időben az Acsik ilidzse nevű fürdő állt a mai Gellért helyén. A lenyűgöző Hotel Gellértben található termálfürdő története nem mentes az izgalmaktól, mígnem a II. világháborúban szenvedtek súlyosabb károk miatt 2008-ban felújításon esett át, így mára már elbűvölő környezetben fürdőzhetnek az oda látogatók. (A járványhelyzet miatt jelenleg zárva.)

A top 25-ös listát ide kattintva tudod megnézni.

Keresés az oldalon