Belföld 2021. január 07.

A 2021-es fesztiválszezonról beszélt a Sziget főszervezője

Fatima Belföld 2021. január 07.
A tavalyi évben a koronavírus miatt elmaradtak a fesztiválok - hogy idén mire lehet számítani, arról a Sziget Fesztivál főszervezője, Kádár Tamás beszélt a Reggeliben.

– Egyelőre nem tudok semmi biztatót mondani… A VOLT azért peches, mert nyár elején van, időben az van a legközelebb, a Sziget azért, mert az a legkomplexebb. Száz országból várunk oda vendégeket, hihetetlen nagy léptékű fesztivál – ha most tippelnem kéne, inkább negatív irányba tippelnék, de még nem dőlt el semmi – mondta a Reggeliben Kádár Tamás Sziget Fesztivál főszervezője. Hozzátette: fejben megszabtak egy határidőt, amíg eldől, lesz-e fesztivál vagy sem.

– Kínunkban azt mondtuk magunknak, hogy március, de ha belegondolunk, attól három hónapra, 12 hétre van a VOLT Fesztivál, június végén, akkor azért tényleg nem hagytunk magunknak sok időt. Ez egy utolsó deadline…  Addig látnunk kéne, hogy működik minden, a zenekarok átjönnek Európába, hogy lehet utazni, sok eszközt hozunk be külföldről a fesztivál felépítéséhez – ez mind olyan kérdés, amit most még nem, vagy bizonytalannak látunk. Nem beszélve arról, hogy nem tűnik olyan rapid dolognak az oltási sebesség sem – folytatta.

Fotó: Ursula Düren/picture alliance via Getty Images

Kádár arról is beszélt, mennyire látja valószínűnek, hogy hazai zenekarral, hazai közönségnek rendezzenek fesztivált az idén: – Amikor elkezdődött a járvány, az MTÜ vezetőjének volt egy olyan, azt gondolom, szerencsétlen kijelentése, amiben arra buzdított mindenkit, szervezze a fesztiváljait, mert a magyar közönségnek, magyar zenekarokkal majd lehet a nyár végén fesztiválozni – ez nem jött be. Tehát szerintem óvatosnak kell lenni az ilyen kijelentésekkel.

A Sziget Fesztivál szervezője azt is kiemelte, hogy egy ilyen eseményre a látogatók azért mennek, hogy szabadok legyenek, élvezzék a bulit – mindez Covid-körülmények közt, kényszerszabályokkal nem az igazi.

Keresés az oldalon