Belföld 2021. április 15.

Szállodaszövetség: augusztusban már teltház lehet

Startlap Utazás Belföld 2021. április 15.
Azonban, ha sikeres is lesz a nyár, az nem biztos, hogy mindenkinek elég a túléléshez - erről beszélt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

Magyarországon az átoltottság már meghaladta a 3 millió főt, és elképzelhető, hogy heteken belül elérjük a 4 milliót is, ez pedig egy értékesítési előny lehet hazánk számára a turizmus tekintetében. Közeledünk ugyanis egy olyan oltottsági szinthez, ahol már vélhetően kialakul a nyájimmunitás, ez pedig vonzó lehet a külföldi turisták számára is – vélekedett Baldauf Csaba az ATV Start című műsorában.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke úgy fogalmazott, ha a kormány újabb enyhítő lépést tesz, akkor pár héten belül jelentős keresleti felfutás lesz, ami mentheti a júniust, júliusra és augusztusra pedig akár teltház is lehet.

hotel szoba
Getty Images

Szerinte a szállodák már akár május elején is ki tudnának nyitni, ugyanis rajtra készek: jó pár hónapjuk volt, hogy elvégezzék a felújításokat, karbantartásokat, a dolgozók tréningje is zajlik.

Ugyanakkor Baldauf Csaba azt is elmondta, három hónap sikeres működéssel nem lehet tizenkét hónapig fenntartani egy vállalkozást, főleg úgy, hogy közel öt hónapnyi árbevétel az idén már el is úszott.

“Ha sikeres is lesz a nyár, az nem biztos, hogy mindenkinek elég a túléléshez, de egy kis segítséget biztosan nyújt”

– fogalmazott.

Keresés az oldalon