Belföld 2021. április 28.

Így készülnek a szállodák a nyitásra

Fatima Belföld 2021. április 28.
Már országszerte készülnek a hotelek és szállodák az újranyitásra.

A rendelet szerint a négymilliós átoltottság után nyithatnak többek között a szállodák – sokan pénteki nyitással számolnak. A szálláshelyeken szigorúan ellenőrzik majd a védettségi igazolványt, amit minden felnőttnek be kell mutatnia, csak ez után foglalhatják el a szállást. 

Több helyen már minden készen áll

Egy egri szállodában az ablakot tisztítják, egyébként minden készen áll, már a medencéket is feltöltötték az újranyitásra – egymás után érkeznek a foglalások is. “Természetesen megtörtént a nagytakarítás a szállodában, minden területet fertőtlenítettünk, arra törekszünk, hogy minél nagyobb biztonságban érezzék a vendégek magukat nálunk” – mondta a Tényeknek Harmati Judit, az Hotel Eger és Park igazgatója. 

Getty Images

Egy Zamárdiban található hotel is hétvégi nyitásra számít, már mindent előkészítettek a vendégeknek. “Nyilván ellenőrizni fogjuk azt, hogy ennek van-e lejárata, és ha a lejárati dátumnak mindenképpen későbbinek kell lennie, mint az adott időpont” – mondta Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin Zamárdi kommunikációs vezetője. A kártyát a recepciónál kell bemutatni, csak ez után foglalhatják el a szobát a vendégek. Maszkot nem kell viselniük a szálláson.


Egy szombathelyi négycsillagos hotelben is várják már az újranyitást, az árakon nem változtatnak. Tóth Eszter, az Artis Boutique Hotel igazgatója elárulta: “Mi készültünk aktuális, tavaszi-nyári csomagajánlatokkal, ezekbe próbálunk minél változatosabb programokat beletenni, készülünk, várjuk a vendégeket.”

Súlyos bírságra számíthatnak a szabályszegők

Ha nem ellenőrzik a védettségi igazolványokat, akkor 100 ezer forinttól akár 1 millió forintig is büntethetik, sőt egy évre is bezárhatják a szálláshelyet. A foglalások száma az enyhítések óta megugrott, a wellness szállodák nagy része a következő hetekben nyithat. A szakemberek szerint nyáron akár rekordot is dönthet a belföldi turizmus, sokan szeptemberre foglalnak szállást, aminek az ára akár 15%-kal is emelkedhet a tavalyi évhez képest.

 

 

Keresés az oldalon