Belföld 2021. szeptember 06.

A legizgalmasabb, legrejtélyesebb szabadulószobák az őszi hétvégékre

Fatima Belföld 2021. szeptember 06.
Ahogy hűl az idő, úgy kell a szabadtéri programok helyett más elfoglaltságokat találni. Igazi aduász a szabadulószoba, ami baráti társaságoknak, családnak vagy akár iskolai, munkahelyi csapatépítésre is elsőrendű. Mutatunk pár jó helyet, amiben nem fogsz csalódni!

60 percnyi tömény izgalom – ezzel lehetne a leginkább jellemezni a szabadulószobákat. Az agytekervények rohamosan kattognak, a trükkös megoldásokat fejtik, kutatják a kiutat, eközben a feszültség a tetőfokára hág – pláne, ha a megfejtés keresése közben még ijesztgetik is a játékosokat. Annyi biztos, hogy mindenki megtalálja a saját szórakozását: a félelmetestől a gondolkodósig, az egyszerűtől a bonyolultig ki lehet fogni szabadulószobákat különböző tematikával – legyen szó kalózhajóról, titkos bunkerről, véres mennyegzőről, laboratóriumról, sötét erdőtől és még a végtelenségig sorolhatnánk a díszleteket.

Kiknek ajánljuk ezt a programot? Elsőrorban azoknak, akik vágynak az adrenalinlöketre, akik nagyjából egy órára ki szeretnének szakadni a mindennapokból, és egy más világba csöppenni. Emellett azoknak is, akik játékos módon szeretnék fejleszteni a logikájukat, tesztelni a tűrőképességüket, csapatban akarnnak játszani – vagy csak szimplán jól szórakoznának. A fővárosban hemzsegnek a jobbnál jobb szabadulószobák, de a vidékieknek is mutatunk jó helyetek. Mutatunk 5 szobát, amiben mi nem csalódtunk. 

1. PÁNIQ-szoba, Budapest, Győr

Budapesten 15, Győrben pedig 3 pálya várja a szabadulni vágyókat, mindegyik más-más hangulatú és nehézségű, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kalandot. Mindkettőben megtalálható a népszerű horrorfilmet, a Fűrészt megidéző pálya, ám részleteket nem árulhatunk el, csak annyit: érdemes játszani ezt a játékot! A fővárosban Csernobil, Trónok Harca, Szemfényvesztők, Indiana Jones, Láthatatlan erdő, Sherlock és még sok más klasszikus várja a menekülni vágyókat, míg Győrben a Kelepce és a Sötétzárka kulcsát kell megtalálni.

Aki nem éri be 60 perces játékkal, annak készültek 120 perces maratoni szabadulással a Sötét Zárka és Fűrész pályákon.

2. Exit the Room, Debrecen

Az emberiség sorsa a te kezedben lehet, ugyanis a professzor addig kísérletezett, míg véletlenül talált egy olyan vírust, mely az egész emberiséget agyatlan húsdarabbá, ha úgy tetszik zombivá változtatja. Mindössze egy óra van hátra, míg kitörik a zombi apokalipszis, ez idő alatt kell előállítani az ellenszérumot. Aki a “kémiában nem erős”, az egy őrült pszichológus bizarr kísérletei után kutathat, hogy kiderítse, min dolgozik az ijesztő doki. Az atomfegyver, pillanatokon belül robbanó bomba kiiktatása, az elhagyatott börtönből való kijutás is jó móka lehet – ha időben megtalálod a csapatoddal a kijutás kulcsát…

Illusztráció: Getty Images

3. Rejtélyház, Baja

Már a belépés pillanatától magával ragadja a játékosokat a bajai szabadulószoba, ahol 3 különböző pályán méretheted meg magad a csapattal. Szempillantásra egy titkos bunkerben találjátok magatokat, ahol az ellenséges tábor parancsnoka a következő támadás pontos koordinátáit őrzi. Csak egy órátok van megtalálni ezeket az adatokat és kijutni a táborból, ezzel a ti javatokra fordítva a háború végkimenetelét. Lenyűgöző díszlet, fondorlatos feladatok, és 60 perc vár rátok, hogy kizárjátok a világot…

Az egyik legkülönlegesebb pályán az esküvőjére készülő menyasszony életébe pillanthatunk bele, ám a csodásnak hitt nagy nap egy gyilkosság miatt a feje tetejére áll. A Vörös menyegzőben a gyilkos után nyomoztok, persze ha elég bátrak vagytok…

Aki szereti a kalózos filmeket, az most maga is belecsöppenhet ebbe a világba – egy ellopott kincs nyomába eredhet társaival, miközben Fekete Szakáll és ádáz legénysége üldözi őket – vajon nektek sikerül a kapitány kabinjában megtalálni a szigetre vezető térképet és a láda kulcsát? 

4. ParaPark, Szeged, Pécs

A ParaParkban is fejtörőkön, ördöglakatokon, rejtélyek megoldásán keresztül vezet kifelé az út, miközben odalent a Nyugi Kertben nem is sejtik, hogy a fejük felett néhányan épp a szabadságukért küzdenek. Az adrenalinszint felpörög, de olyan fény- és hanghatásoktól, vérfagyasztó dramaturgiai fordulatoktól nem kell tartani, amelyek miatt mondjuk egy filmben ki kellene tenni azt a bizonyos piros karikát. Inkább az izgalmas, elgondolkodtató feladatok, a ketyegő idő okozza a ” kellemes feszültséget”.  

Szomszédok – egy kicsit másképp: egy furcsa lakó a házban, a szomszédja eltűnik, csak hátrahagyott nyomokat találtok… Ezek alapján kell megoldanotok a rejtélyt – akár online is. 

Itt is lehet egy őrült tudós félresikerült kísérlete ellen küzdeni, vagy  a holtak és az élők birodalma közötti az átjáróban kutatni  a Holtak könyvét és lezárni az ajtót. A rossz szomszédos pályán kívül a pécsieknek még két kuriózummal készültek: a játékosok visszrepülhetnek 1995-be, ahol pécsi helyszínelőkként kutathatják a bűnténysorozatot. Milyen szörnyűség történt és ki a tettes? Neked például van alibid – teszik fel a kérdést.

Illusztráció: Getty Images

Ha a hegy nem megy Mohamedhez alapon megalkották a mobil játékukat, mellyel minimális technikai feltételek megléte esetén szinte bárhova ki tudnak települni. Rejtélyes óriásszelencéiket kinyitva a játékosok olyan feladványokkal találják szemben magukat, amelyek egymáshoz, sőt, a többi ládában lévő rejtvényhez is kapcsolódnak, akár egy kirakó darabkái.

5. MisztIQum, Veszprém

Az évszázad legnagyobb rablásába csöppenhettek bele, hogy visszaszerezzétek az emberiség legféltettebb kincsét. A betörés alatt viszont számtalan meglepetés vár rátok: a házban számtalan csapda és kihívás rejtőzik, akárcsak a Reszkessetek betörőkben… Vagy inkább egy expedíció keretén belül felfedeznétek az egyiptomi Noferefré fáraó feleségének ősi, titkos kriptáját? Inkább túszjátszmásdit játszanátok? Erre lehetőség van a veszprémi MisztIQumban, a mi kedvencünk azonban a Da Vinci Kód-ex volt, ami megidézi Leonardo Da Vinci korát, életét, munkásságát, titkait. Da Vinci titkos kódokkal, trükkös talányokkal és fejtörőkkel fedte el egyik legféltettebb kincsét. Nektek, kedves kófejtőknek, az a feladatotok, hogy a “Mester” próbáit kiállva, megkaparintsátok a Kódexet – különben az ajtón lévő óraszerkezet 60 perc után örökre bezárja a szabadság felé vezető kaput és a kiutat csakis a Kódex mutathatja meg…

Ez a szabadulószoba is lehetőséget nyújt a mobil játékra, aminek köszönhetően könnyedén az otthonodban is remekül szórakozhattok barátaiddal, családtagjaiddal.

Keresés az oldalon