Olcsón lehet nyaralni idén Spanyolországban

Fatima
Kinyitotta kapuit Spanyolország - a nyaralni vágyók egyik kedvenc úticéljához csupán egy oltási igazolásra van szükség. Már a maszk sem árnyékolja be a napsütötte utcákat, ugyanis hétfő óta mindenki ledobhatta magáról a textilt.

A legnépszerűbb spanyolországi nyaralóhelyek közé sorolják Costa Blanca partvidékén található Benidormot, ahol számtalan szálloda és szórakozási lehetőség várja az odaérkezőket, nem utolsó sorban pedig a gyönyörű strandok is fokozzák a nyaralás élményét. Balogh Noémi és Dankó Tamás apartmanok kiadásával foglalkoznak már évek óta, szerintük Benidormban egyre jobb a helyzet és több a külföldi turista is. “A vendéglátó egységek hajnal kettőig vannak nyitva, áttértek Spanyolországban a délutáni bulikra, amit tardeónak hívnak – ez azt jelenti, hogy inkább délután öttől éjfélig, egy óráig buliznak, mert ugye azt nem tudják elhagyni, a fiataloknak nagyon fontos. Alkalmazkodott mindenki a jelenlegi helyzethez – bulik vannak, a hangulat nagyon jó” – mondta a Tényekben Tamás.

Forrás: Getty Images

A Kanári-szigeteken gyakran eltérhetnek a korlátozások és a szabályok Spanyolországhoz képest, mindig érdemes tájékozódni, eközben Andalúziában egyelőre nem lepték el a partot a turisták, majd július közepétől számítanak nagyobb tömegre. A jó hír, hogy az ország nagy részén jó áron lehet szállást foglalni: jellemzően a tavalyi árakon, viszont extra szolgáltatásokkal, vagy éppen hatalmas kedvezményekkel, akciókkal várják az utazókat. 

A beutazási feltételekről érdemes mindig a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódni.