Világ 2020. július 31.

Elnéptelenedett Benidorm, a népszerű spanyol tengerparti strand

Startlap Utazás Világ 2020. július 31.
Ez lett a következménye a brit kormány döntésének, amely a koronavírus-járvány ismét erősödő terjedése miatt visszahelyezte Spanyolországot a nem biztonságos országok listájára.

A benidormi Poniente tengerparton alig látni strandolót egy meleg nyári napon, 2020. július 30-án. A kelet-spanyolországi Benidorm igen népszerű úti cél a brit turisták számára, viszont a brit kormány a koronavírus-járvány ismét erősödő terjedése miatt visszahelyezte Spanyolországot a nem biztonságos országok listájára, ez pedig azzal jár, hogy az onnan brit földre érkezőknek 14 napot karanténban kell tölteniük.

Az intézkedés nagy csapást jelent a spanyol idegenforgalmi ágazatra, akár csak a légiközlekedési vállalatokra és utazási irodákra, amelyek szeretnének ismét jelentősebb forgalmat elérni a korábbi korlátozások enyhítése után.

MTI/EPA/EFE/Morell

Nagy-Britanniából tavaly több mint 18 millió turista érkezett Spanyolországba, ahol az idegenforgalom bevételei a GDP 12 százalékát teszik ki. Nagy-Britanniát sújtotta leginkább Európában a koronavírus okozta járvány több mint 328 ezer esettel és 45 600 halálos áldozattal.

MTI/EPA/EFE/Morell

A spanyol kormány azt nyilatkozta, hogy az ország biztonságos, a járvány gócpontjait elszigetelték és ellenőrzés alatt tartják. A külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy tiszteletben tartják az Egyesült Királyság döntését, és kapcsolatban állnak az ottani hatóságokkal.

(MTI)

Keresés az oldalon