Karácsonykor újabb síterepek nyitnak Szlovákiában

Fatima
Habár néhány síterep már üzemel, a szovákiai síszezon december 25-én robbanhat be, ekkortól lehet a turistáknak szállást foglalni, és ezzel egyidőben számos síterep nyit.

December 10-től kezdve előszezoni menetrend szerint üzemelnek most még Szlovákiában a síterepek, a kisebbek még csak hétvégére nyitottak ki. Eközben javában zajlanak a munkálatok, és a többi síterep is készül a nyitásra: karácsonytól már várhatóan 50 szlovákiai síterepen lehet csúszni. December 25-től ugyanis foglalható a szállás Szlovákiában, ezzel együtt a szállások vendéglői is kinyitnak. A többi vendéglő vagy kocsma csak január 3-tól fogadhat vendégeket beltéren, addig csak elvitelre szolgálhatnak ki. A síeléshez OP igazolást kérnek, amely mutatja a beoltottságot vagy a betegségből felgyógyulást, a teszt önmagában nem elég és nem váltja ki a jogosultságot – írja a Síelők.hu.

Illusztráció: Getty Images

A síterepek és szállások elfogadnak 180 nappal korábbi pozitív PCR-tesztet, az országba belépéshez azonban karanténmentes belépéshez teljes beoltottság vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt kell. A betegségből felgyógyultaknak a belépés csak akkor engedélyezett, ha legalább 1 adag oltást felvettek. További és mindig aktuális részletek a Konzuli Szolgálat honlapján.