Jól járnak a lezárásokkal a magyar sípályák

Fatima
Az év harmadik hétvégéjét is sok magyar a havas terepeken töltötte, ráadásul a legtöbb európai országgal ellentétben a hazai síközpontok szigorú óvintézkedések mellett, de nyitva tarthatnak - szóval az emberek éltek a lehetőségekkel.

„Az emberek nagyon-nagyon szeretnének kimozdulni, hiszen mindenkit megvisel ez az állandó bezártság. Végre van egy lehetőség, ahol szabadban, jó levegőn mozoghatnak, sportolhatnak. Nem okoz problémát nekik az, hogy betartsák a szabályokat, mert elfogadják azt, hogy ennek ez az ára.” – mondta az Euronews-nak Bátor Balázs, aki az Eplényi a síközpont marketingjéért felel. Ugyancsak sokan voltak Kékestetőn, a hegy felé komoly kocsisor alakult ki, fent pedig rendőrök irányították a forgalmat.

 

 

 

 

 

 

 

Eközben a külföldi sípályákon általában a helyiek síelhetnek, azaz szinte elérhetetlenek a magyarok számára, míg az olasz, francia és szlovák síterepek egyelőre zárva tartanak, aminek komoly gazdasági következménye van.

Getty Images

„A lezárások nemcsak a síszezon és a központok üzemeltetői számára okoznak nehézségeket. Sajnos a szállodák, éttermek és más szolgáltatók, például az aquaparkok, sőt a taxisofőrök és közlekedési vállalatok számára is” – mondta a portálnak Raduz Dula, a szlovák közlekedési minisztérium turisztikai osztályvezetője, hozzátéve: az idei szezon már menthetetlennek látszik, nem sok esélyt lát arra, hogy májusig még kinyithatnak a síközpontok.