Belföld 2021. április 08.

Négy új sítanpálya nyílik Magyarországon

Fatima Belföld 2021. április 08.
Az Aktív Magyarország Program keretei közt 2021 novemberéig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek új sítanpályák.

A Program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, melyeken a lakóhelyünkhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatunk meg síelni vagy snowboardozni. Négy létesítménnyel is bővül a felhozatal, melyek 30 kilométeres sugarú körzetében nem található más szervezet vagy vállalkozás által üzemeltetett műanyag borítású tanpálya, szélességük eléri majd a minimum 10 métert, hosszúságuk pedig a minimum 45 métert, továbbá felvonóval és pályavilágítással lesznek ellátva, illetve legalább 45 négyzetméteres alapterületű kiszolgáló épülettel is rendelkeznek majd – áll a közleményben.

Illusztráció: Getty Images

A sikeres pályázóknak 2021. november 15-éig kell kialakítaniuk a tanpályákat. Az új pályák Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek fel. A 30 százalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően közel 230 millió forint értékben létesülnek oktatópályák. Ezzel 34-re nő majd a hazai tanpályák száma.

Keresés az oldalon