Világ 2021. május 10.

Szigorít a világ legátoltottabb országa

Fatima Világ 2021. május 10.
Noha a lakosság 60%-a már megkapta a vakcina mindkét dózisát, fertőzöttek számának növekedése miatt újra korlátozásokat kellett bevezetni a Seychelle-szigeteken.

Az Afrika keleti partjainál található paradicsom a világ legátoltottabb országának számít, ám a közel százezres lakosságú Seychelle-szigeteken május elején három nap alatt 500 új esetet azonosítottak és körülbelül ezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván, így újabb korlátozásokat kellett bevezetni. Az aktív fertőzöttek harmada egyébként már megkapta az oltóanyag mindkét dózisát, a többieket vagy csak egyszer oltották, vagy egyáltalán nem. Négyötödük helyi lakos, egyötödük külföldi turista – írja a 24.hu.

Seychelle-szigetek / Fotó: Getty Images

Az új intézkedések nyomán az iskoláknak be kell zárnia és a sporteseményeket is felfüggesztették két hétre. A bárok, éttermek és üzletek hamarabb zárnak és bizonyos összejöveteleket is betiltottak.

A kínaival oltanak

A Seychelles-szigeteken még januárban kezdtek el oltani a kínai Sinopharm vakcinával – amit az Egyesült Arab Emírségektől kaptak ajándékba -, az április közepéig a beadott vakcinák 60 százaléka volt Sinopharm, a maradék pedig az Indiában gyártott AstraZeneca. A kínai és az emír kutatások szerint a Sinopharm oltóanyaga 79 és 86 százalék közötti védettséget nyújt a koronavírus ellen, hamarosan a WHO is jóváhagyhatja a vakcinát.

Keresés az oldalon