Belföld 2020. július 22.

Izgalmas túrákkal vár a Séták Éjszakája

Fatima Belföld 2020. július 22.
A Strandok éjszakájával egy napon, július 25-én szervezik meg a Séták Éjszakáját.

A legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség 2020. július 25-én, szombaton rendezi meg A Séták Éjszakáját, melynek keretein belül Budapesten, Debrecenben, Keszthelyen és Veszprémben 36 tematikus városi séta közül válogathatnak a kultúra rajongói – írja a Turizmus Online.

Különleges célpontok

A széles programkínálatról ide kattintva lehet tájékozódni, azonban adunk egy kis ízelítőt. Budapesten többek közt a megújult Párisi Udvart és a MOME világszínvonalú campusát lehet bejárni, de a Gellérthegyi futballmesék című séta is izgalmas útnak ígérkezik egy szakértő sportújságíró vezetésével.

Párisi Udvar
A felújított Párisi Udvar Hotel és Passage Budapest épülete Budapesten, az V. kerület Ferenciek tere 10. szám alatt. / Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Eközben Debrecenben az egykori cívisek nyomában barangolhatunk a belvárosban, Keszthelyen a Festeticsek páratlan könyvgyűjteménye varázsolja el érdeklődőket, Veszprémben pedig egy különc borbély kalandjaival ismerkedhetnek meg az útra kelők.

Egyre népszerűbbek a séták

A tematikus városi séták aranykorukat élik az utóbbi időkben, évente sok tízezer ember vesz részt hasonló eseményeken szerte az országban. Ezek leginkább magyar nyelven, a hazai közönségnek szólnak, kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy megismerjük a saját otthonunkat, hazánkat, kultúránkat.

Keresés az oldalon