Tippek 2019. szeptember 28.

Újraálmodták a repülős ételcsomagot, imádni való lett

Marci Tippek 2019. szeptember 28.
Egy londoni design stúdió egészen innovatív ötletekkel jelentkezett: a repülőgépeken használatos étkezőcsomagokra készítettek nem mindennapi ötleteket, s formába is öntötték a gondolatokat. Salátás és rizses tálkát salátából és rizsből, a többi eszközt bambuszból, algából faragták ki. Minden újrahasznosítható, környezetbarát.

Az ember a nagy műanyaggyűlölet közepette eszegeti a repülőn a kiporciózott kis adagját, s arra lesz figyelmes, hogy nem túl környezetkímélő a tálalás. Egyszer használatos műanyag pohár, evőeszközök, és kajás dobozok, ezekben kapjuk a harapnivalót a gépen.

Ennek most vége lehet

A londoni székhelyű Priestman Goode tervezőiroda arra vállalkozott, hogy újraálmodja a repülőn felszolgált ételcsomagot. Szőröstül-bőröstül.

Az eredményből pedig összeállított egy tárlatot. Két fő célt tartottak szem előtt a tervezők a munka során: az egyik a környezetbarát, újrahasznosítható anyagok használata, a másik pedig az étkezőcsomag súlyának csökkentése volt. Rengeteg innovatív ötlet vált valóra, melyek már 500 gramm alatti súllyal bírtak, s abszolút környezetkímélőek.

Kávészemek, alga, bambusz, rizs

Az egyik csomag tálcáját például őrölt kávészemekből készítették el. A tálca mélyedéseiben megbújó, apró tányérkákat algából, bambuszból és rizsből ragasztották össze, ahogy az evőeszközöket is. Az alkotók az esztétikum mellett a struktúrára is odafigyeltek: a pici salátástálat például salátalevelekből és algából rakták össze. Vagyis az ember olyan termékből eszik, amit épp fogyaszt. Szellemesen formabontó. Az ivópoharakat komposztálható bioműanyagból csinálták, a kulacsszerű ivópalacknál pedig ügyeltek, hogy az ülések hátsó zsebében is el lehessen őket helyezni.

A környezetvédelem a leghangsúlyosabb érték

Nagyon úgy tűnik, hogy a Priestman Goode iroda tematizálni akarja a repülőgépen megtalálható ételcsomagok piacát, forradalmi design-ja és alapanyag felhasználása bizonyára elindít majd egy folyamatot, hisz a környezetvédelem, mint érték, minden eddiginél hangsúlyosabban jelenik meg.

 

(Via)

Keresés az oldalon