Zárva marad Székelyföld egyik legnagyobb attrakciója

Startlap Utazás
Egy szakértői vélemény késése miatt még legalább egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya.

A hírt hétfőn közölte a Székelyhon.ro portál a bányaigazgatóra hivatkozva.

A parajdi sóbányát, amely Székelyföld egyik legkeresettebb turistaattrakciója, július 23-án kellett bezárni, amikor a turisták számára megnyitott csarnokok felé vezető járat mennyezetén elkezdett beszivárogni a sótömb fölötti talajvíz, és paladarabok hullottak az útra.

Seprődi Zoltán bányaigazgató a portálnak elmondta: megszüntették a beszivárgást és a múlt hét közepén sikeres volt a bányajáratban kamionokkal és autóbuszokkal elvégzett terhelési teszt.

Még legalább egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya
Még legalább egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya. Fotó: AFP

A munkaügyi felügyelőség azonban egy szakértői véleménytől teszi függővé a nyitást, amelynek elvégzésére egyetlen bukaresti szakértő rendelkezik jogosultsággal, aki negyven napos határidővel vállalta azt – mondta az igazgató.

A bánya 120 méterre a felszín alatt található látogatható csarnokaiba autóbuszok szállítják a látogatókat. A beszivárgás annak a járatnak a mennyezetén történt, amelyiken az autóbuszok közlekednek.

Korábban naponta 2500-3000 látogatójuk is volt, a látogatási szinten játszóterek, foglalkoztató és kikapcsolódási terek, ökumenikus kápolna és moziterem is található.

(MTI)