Világ 2020. május 26.

Megnyitották a strandokat Olaszországban - fotókon az újrakezdés

Startlap Utazás Világ 2020. május 26.
Lazítottak a kijárási korlátozások szabályain, a nyár közeledtével pedig kezd visszatérni az élet a szórakozóhelyekre, éttermekbe és természetesen a strandokra is, amelyek most újra kinyitottak.

Olaszországban azt tervezik, hogy 60 ezer önkéntes fogja ellenőrzi majd a koronavírus-járvány terjedése ellen előírt személyes távolságtartást, a szabályszegőket pedig meggyőzi annak betartásáról – írja az MTI.

A tervezet szerint az önkéntesek kék mellényt viselnek majd, “fegyverzetük pedig a szóbeli meggyőzés és a mosollyal kísért kedvesség lesz.” Az utcákon és a tereken kívül strandokon, a tengerparton, bárokban és egyéb helyeken is ügyelnek majd a biztonságos távolságtartásra.

A Punta Marina Terme strand 2020. május 23-án (Daniele Venturelli/Getty Images)

Az alábbi fotókon egyelőre még nem szerepelnek kék mellényesek, de szerződtetésük egyáltalán nem tűnik indokolatlannak, hiszen Olaszország is lazított a kijárási korlátozások szabályain, a nyár közeledtével kezd visszatérni az élet a szórakozóhelyekre, éttermekbe és természetesen a strandokra is.

A Punta Marina Terme strand 2020. május 23-án (Daniele Venturelli/Getty Images)

Ami az utazási könnyítési tervet illeti, az olasz tartományok közötti utazási tilalmat június 3-án feloldják, és ugyanezen a napon Olaszország megnyitja határait az Európai Unióból érkező turisták előtt.

Szájmaszkot viselő vízimentő a Punta Marina Terme strandon 2020. május 23-án (Daniele Venturelli/Getty Images)

A keddi napon pedig Luigi Di Maio olasz külügyminiszter azt javasolta, hogy az Európai Unió tagállamai egyidejűleg nyissák meg határaikat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után az idegenforgalom egyszerre indulhasson újra.

Velencében is készen áll a strand a vendégek fogadására 2020. május 23-án (Simone Padovani/Awakening/Getty Images)

Az olasz külügyminiszter kijelentette, reméli, hogy minél több olasz az idén is el tud menni nyaralni, és Olaszországban maradva teszik majd ezt. “De a külföldi turizmusra is szükségünk van, főleg a németre” – tette hozzá. Úgy vélte, ehhez az szükséges, hogy a külföldiek érezzék, Olaszországban “biztonságban” tartózkodhatnak.

Velence, strand, 2020. május 23. (Simone Padovani/Awakening/Getty Images)

Az idegenforgalom az olasz GDP 13 százalékát fedi. Tavaly több mint 200 millió fős volt az olaszországi turistaforgalom: az utóbbi majdnem három hónapban mintegy 81 millió olasz és külföldi turista “veszett el” a gazdaság számára.

Keresés az oldalon