Világ 2020. július 04.

Ingyen szállással csalogatja a turistákat egy olaszországi falu

Fatima Világ 2020. július 04.
Ingyen szállással csábítja a turistákat az egyre elnéptelenedő olaszországi kis falu, San Giovanni - úgy vélik, ettől az intézkedéstől fellendülhet a turizmus.

Molise régió kevésbé ismert az utazók körében, pedig számtalan csodát rejt. A turizmus felpezsdülése érdekében a Regalati il Molise (vagyis az Adj magadnak Molise-ból) nevű projekt több héten át ajánl térítésmentesen szállásokat San Giovanni három bájos házában, július és szeptember között – szúrta ki a Turizmus Online. Az ingyen szállással magukhoz édesgethetik az utazókat, akik megismerhetik a régió kultúráját, fogyasztják annak ételeit és italait, és megcsodálhatják a környék nevezetességeit is.

San Giovanni két órára van Rómától és Nápolytól is, valamint mind az Adriai-tenger, mind pedig az Appennin-hegység a közelében van.

Elnéptelenedő falucska

A fiatalok tömegesen elhagyták a falvat, hogy a városokba költözzenek, rengeteg ház áll üresen, miközben a környéken turisztikai központok és szállások sincsenek – ekkor jött az ötlet, hogy belekezdjenek a projektbe, melynek június 20-án volt a sajtótájékoztatója és már most nagy sikernek örvend: százával jelentkeznek az érdeklődök.

San Giovanni, Olaszország
San Giovanni, Olaszország / Fotó: Getty Images

Bárki pályázhat, aki még nem lakott Molise-ban, és nincs rokona vagy ingósága a területen, az adatlap kitöltésével esélyes lehet egy csodás olaszországi kalandnak.

Keresés az oldalon