Világ 2020. november 19.

Világszerte a New York-i karácsonyfáról szólnak a hírek

Startlap Utazás Világ 2020. november 19.
Felállították a Rockefeller Center karácsonyfáját, amely nyomban bekerült a hírekbe. Két okból is.

A 23 méter magas fa megérkezett Oneonta városából, New York állam erdős részéről, és azonnal be is indította a kommentsereget a Rockefeller Center bejegyzése alatt, sokak szerint ugyanis a kopasz csúfság nem méltó a hagyományhoz – írja a BBC nyomán a Telex.

A Rockefeller Centert tulajdonló cég ezzel szemben büszke arra, hogy a járvány ellenére sem maradt el a faállítás, szerintük a növény a kétnapos utazást sínylette meg, és a kivilágítás után sokkal szebb is lesz.

Rockefeller él és virul

A hírek egy szívmelengető esetről is beszámoltak a karácsonyfa kapcsán, nevezetesen arról, hogy a szállítómunkások egy apró baglyot találtak az ágai között – írja az MTI. Miután sikeresen kimentették a madarat, egy közeli madárrezervátumban helyezték el.

A Rockefellernek elnevezett baglyot a rezervátumban megitatták és “annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni”, mivel a hosszadalmas szállítás alatt végig éhezett.

“Az a csoda, hogy nem zúzták össze” – tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója. Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van.

Cindy Ord / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.

Keresés az oldalon