Világ 2021. március 25.

Ideiglenesen megtiltanák a németeknek, hogy külföldre utazzanak

Fatima Világ 2021. március 25.
Egyre nagyobb az érdeklődés a külföldi üdülőhelyek iránt, a németek már készen állnak a húsvéti kirándulásra.

Belföldön nem utazhatnak, ezért sok német arra “kényszerül”, hogy olyan mediterrán üdülőhelyekre látogasson, ahol enyhültek a járványügyi szabályok – mondjuk a Baleár-szigetekre vagy Mallorcára. Miután ezek a területek átsorolásra kerültek az ottani javuló helyzetnek köszönhetően, rengetegen megrohamozták az utazási irodákat, a légitársaságokat, hogy foglaljanak, hiszen a szigetekről visszaérve nem kell karanténba vonulniuk, sőt negatív tesztet sem kell a hazaérkezéskor bemutatni.

Ezt a kiskaput bezárván átmenetileg megtiltanák az állampolgároknak, hogy kiutazzanak a legnépszerűbb üdülőhelyekre. Noha arról nincs hír, mettől meddig szólna az intézkedés, de a miniszterek és az illetékes tárcák képviselői a héten tárgyalják a javaslatot.

Az utazások ellen szól, hogy a Deutsche Welle közszolgálati csatorna összefoglalójában kiemelték: a német járványügyi hatóság szerepét betöltő Robert Koch Intézet szerint kritikus a helyzet Németországban, ezért nem enyhítésen, hanem szigorításon kellene gondolkozni – írja az AIRportal. A szintén közszolgálati Tagesschau szerint az SPD (szociáldemokrata párt) ellenzi az utazási tilalom bevezetését, mert azt aránytalanul súlyosnak és nem hatékony intézkedésnek tartja. Talán a kulcs a hazaérkezéskor kötelező negatív teszt visszavezetése lesz.

Getty Images

Háborognak a német szállodások

Az előállt belföldön stop, külföldre szabadon helyzet és az átsorolás miatt a belföldi szállásadók sem túl boldogok, sőt. Többek úgy vélik, felfoghatatlan, hogy Mallorcára el lehet utazni húsvétkor, de egy bajor szállodába nem. Csalódás, bizonytalanság, a másik oldalról pedig a spanyolok sem értik, miért utazhatnak a német és egyéb uniós országból érkező turisták, mikor ők maguk nem utazhatnak a Baleár-szigetekre pihenni, és a szigetlakók sem mehetnek a kontinentális országrészekbe nyomós indok nélkül.

Keresés az oldalon