Világ 2020. június 14.

Nagyot drágulhat az utazás Ausztriába

Startlap Utazás Világ 2020. június 14.
Mimimumárat vezetnek be az összes Ausztriába induló vagy Ausztriába érkező repülőjáratra, így egyből nagyon drága lesz az eddigiekhez képest az utazás.

Az új árszabás része az osztrák légiközlekedést átíró csomagnak, mellyel az osztrák kormány, azon belül is elsősorban a kisebbik koalíciós társ zöldek komoly feltételeket szabtak a nemzeti légitársaság megmentéséhez.

A járvány miatti leállások és a válság az egész légiiparnak betett, az osztrák nemzeti légitársaság, a Lufthansa résztulajdonában álló AUA is csődközelbe került.  A csőd kivédésére egy 600 millió eurós csomagot kaptak, melynek negyedét az anyacég, negyedét az osztrák állam állja, a maradék 50 százalék pedig komoly állami garanciával ellátott banki kölcsönökből jön össze.

A G7 azt írja, az Ausztriából induló, vagy oda érkező repülőkre ezentúl nem lehet 40 eurónál olcsóbban jegyet eladni. Ez kb. közel 14 ezer forintnak felel meg, és azt egyértelműen jelzi, hogy a szuperolcsó fapados repülésnek például Bécsben, azaz a Ryanair és a Wizz Air egyik bázisán hamarosan vége lesz.

Miközben a gazdaság és azon belül a közlekedés zöldítését a világban visszavetette a járványhelyzet, több helyen elengedték a környezetvédelmi szempontokat, Ausztriában a néppárti-zöld kormány úgy döntött, hogy az állami segítségért cserébe az AUA-nak egy olyan tervet kell elfogadnia, mely tíz éven belül a 2018-as szint 50 százalékára csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

Keresés az oldalon