Most Szicíliában lehet egy euróért házat venni

Balázs
Annyiban más ez, mint a hasonló hírek, hogy ebben az esetben a helyi önkormányzat 25 000 euróig beszáll a felújításba is.

A szicíliai Troina valamikor réges-rég a középkorban még a félsziget központjaként is működött, most itt lehet egy euróért házakat venni. Akik rutinos olvasói az ilyen jellegű híreknek, pontosan tudják, hogy a valós összeg nem egy euró, hiszen emellett általában alá kell írni egy kötelezettségvállalást arról, hogy x időn belül vállaljuk a megvásárolt ingatlan felújítását.

Troina látképe, Szicília
Troina látképe, Szicília (Forrás: Getty Images)

Itt sincs ez másként, nekifutásból letétbe kell helyeznünk 5 000 eurót (kb. kétmillió forintot), igazolandó, hogy van pénzünk a műveletre, valamint vállalnunk kell, hogy két éven belül nekilátunk az ingatlan felújításának.

Ebben most a helyi önkormányzat is segít és 25 000 euróval (kb. 10 millió forinttal) támogatja a felújítási munkálatokat. Ha azonban nincs kedvünk évekig szívni egy romhalmaz lakhatóvá varázslásával, de szívesen élnénk egy szicíliai faluban, Troina polgármesterének arra is van megoldása. Ebben az esetben vehetünk felújított házat is a településen, amik rendszerint olyan 10 000 eurótól (kb. négymillió forint) indulnak, amiből 8 000-et áll az önkormányzat.

(Via)