Világ 2019. december 29.

Ahol egész évben karácsony van

Balázs Világ 2019. december 29.
Egy finn utazási iroda jóvoltából az északi sark közelében, egy erdő közepén pihenhetünk klassz faházakban. A környéken a kutyaszánhúzást, a sízést, a jéghorgászatot és a rénszarvasok által húzott szánt is kipróbálhatjuk. Ha mindezt meguntuk, ott a jégből faragott étterem, az iglu és a sarki fény. S persze a közelben lakó Mikulás.

Legyünk őszinték: nem csak a gyerekek, mi felnőttek is izgatottan várjuk december 6-át, és vele együtt a Mikulást. Mit hoz a csizmába, s vajon hány rénszarvast fogott be a szánja elé, amin ajándékokkal megrakott puttonyát szállítja? S miután az éj leple alatt elhelyezi a meglepetéseket, hova tér haza?

Találkozás a Mikulással

Egy finnországi utazási iroda, a Luxury Action a gyermeki ábrándokra alapozva épített fel egy kivételes projektet, melyet a vagyonosabbaknak kínál. A mottója ez is lehetne: találkozás a Mikulással.

Rovaniemi településtől egy kőhajításnyira, az erdő közepén kalapáltak össze néhány tornácos faházat, melyekben természetesen tűz pattog a kandallóban, az ablakok karácsonyi díszekkel vannak kidekorálva, s a konyha, a fürdő és a mosdó mellett szaunát is kialakítottak.

A turisták naphosszat süthetik a karácsonyi süteményeket, hólámpásokat építhetnek, szánkózhatnak a térdig (vagy olykor hónaljig) érő hóban, vagy kedvük szerint kipróbálhatják a rénszarvasok által húzott szánt.

Minden faháznak saját szakácsa van, aki akár azt a halat is megsüti, amelyet tíz perce fogtunk jéghorgászás közben.

Rovaniemi
A Mikulás “irodája” Rovaniemiben (Forrás: iStock)

Bármikor jöhetünk ide

A nevéből fakadóan a Luxury Action a kutyaszánhúzásra, a síelésre, sífutásra, motoros szán kipróbálására is lehetőséget nyújt, s persze az egész program fénypontjaként magával a Mikulással is összefuthatunk. Az ínyencek ellátogathatnak a közeli, jégből faragott étterembe vagy a fűtött igluba is. Éjszakára is akad program, a sarki fényt jó eséllyel bárki elcsípheti, aki ide látogat.

Ami az egész program egyediségét adja, az, hogy a klíma miatt ide az év bármely időszakában eljöhetnünk, mindig ugyanazt kapjuk, ugyanis nincs komoly éves hőingadozás.

 

(Via)

Keresés az oldalon