Méteres hóval indulhat a síszezon Ausztriában

Fatima
Egyik napról a másikra a feje tetejére állt az időjárás Ausztriában: a hét közepén elkezdett havazni a hegyekben, nem is kevés esett.

Szerdára virradóra egy markáns hidegfront érkezett az osztrák hegyekbe, egyúttal Olaszország felől egy csapadékzóna is elérte Ausztriát. Az Osztrák Meteorológiai Intézet munkatársai csütörtökig 30-80 centiméter friss havat várnak a gleccsereken, más számítások szerint akár 100 centi hó is eshet, pénteken már csak kisebb hózáporok várhatók. A friss hó épp jókor jött, ugyanis a héten nyit a tiroli Stubai, a salzburgi Kaprun és várhatóan a karintiai Mölltal is, vagyis a nyolc osztrák gleccser közül heten már beindulhatnak a téli sportok – szúrta ki a Síelők.hu.

Illusztráció: Getty Images

Szerda éjfélkor még jóval 2000 méter felett havazott, időközben a hóhatár 1500 méterig süllyedt. A csütörtöki hideg időtől azt remélik, hogy a nyugati tartományokban is 1000 méterig is lehavazhat (Vorarlberg, Tirol és Salzburg). Az előrejelzések kecsegtetők, szükség esetén a hóágyúkra is lehet számítani.