Mégis üzemelhetnek az osztrák síterepek

Fatima
Úgy tűnt, a lezárással az idei síszezonnak is befellegzett, ám rendeletmódosításnak köszönhetően nyitva tarthatnak az ausztriai síterepek.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 2G szabálynak megfelelően csak beoltottak (270 napja vagy korábban) vagy betegségből felépültek (180 napja vagy korábban) használhatják a lifteket, tesztet nem fogadnak el. A járványhelyzet előrehaladásával azonban komoly szigorításokat vezettek be az országban, amik november 22-től léptek életbe: a lockdown (lezárások) ideje alatt a síterepek sem üzemelhettek volna. Az utolsó pillanatban azonban néhány változással módosították a rendelkezéseket, így a síterepeket nem kell bezárni – írja a Síelők.hu.

Az üzemeltetés a korábban meghirdetett 2G-szabályok szerint történik, és kiegészül a maszkkötelezettséggel a zárt helyeken.

Osztrák lapok szerint a Dachstein-gleccseren folytatódik a szezon, és Planai (Schladming) is újra kinyit péntektől.

Illusztráció: Getty Images

A rendelet tehát elviekben engedélyezi az üzemeltetést, már csak a síterepeken múlik, kihasználják-e ezt. A szálláslehetőség korlátozása továbbra is érvényben marad, így továbbra is csak a közelben élő helyi síelőkre számíthatnak.