Mauritius lazított, újra lehet esküvőt is tartani a szigeten

Diósi Szilvia
A mauritiusi kormány feloldotta a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások többségét, bár a beutazási szabályok még mindig nagyon szigorúak az Indiai-óceáni szigetállamban.

A miniszterelnök, Pravind Jugnauth elmondta, hogy nem siettek újranyitni a határokat a turisták előtt, az fokozatosan történt, ami jól működött az országban. A maszkviselés a továbbiakban nem lesz kötelező a közterületeken, de továbbra is hordai kell az egészségügyi intézményekben és a tömegközlekedési eszközökön – írja az Africanews.

Feloldják a nyilvános összejövetelekre  – például esküvőkre, temetésekre, imahelyekre – vonatkozó korlátozásokat is.

Újranyithatnak a bárok és az éjszakai klubok, csakúgy, mint a nagyobb sportlétesítmények, és feloldották a strandokon a piknikezés tilalmát is.

Mauritius
Forrás: Getty Images

A miniszterelnök ettől még mindenkit óvatosságra intett, hiszen a vírus még velünk van, és bármikor újabb hullám törhet ki.

Mauritius október elején újra megnyitotta kapuit a nemzetközi látogatók előtt, de a beutazást szigorú szabályokhoz kötötte.

Az enyhítések ellenére továbbra is előzetes regisztráció, érkezéskor a hotelben elvégzett teszt, Covid-19-re is kiterjedő biztosítás, és a nem oltottaknak hétnapos karantén szükséges az országban – a teszt ellenére is.