Világ 2021. július 23.

Felpörgött a turizmus Marokkóban

Fatima Világ 2021. július 23.
Enyhültek a korlátozások, újraindultak a repülőjáratok, és éledezik a turizmus Marokkóban - azért óvatosságra intenek.

Felébredt a marokkói idegenforgalom, ám az országban nő a koronavírusos betegek száma, ezért a hatóságok még óvatosak. „Minden ugyanolyan, mint otthon, szóval nem igazán probléma. Itt is ugyanazt kell tennünk, amire a covid elleni harcban otthon is köteleznek, maszkot kell hordani, nincs választásunk” – mondta az Euronews-nak egy kanadai turista. A szálláshelyek is komolyan veszik az egészségügyi szabályokat, rendszeresen fertőtlenítenek, ezzel együtt azonban sok turista is elővigyázatos.

Érkeznek külföldről is

Az egyik marrákesi szálloda szobáinak 62 százalékát foglalták le többségben belföldi utazók, csak 12 százalékuk érkezett külföldről. Noha a helyreállás még nem teljes, egy marrákesi szálloda, a Radisson Blu Hotel Marrakech vezetője, Rasíd Ubasszú reméli, hogy a járványhelyzet nem súlyosbodik, és újabb fellendülés várható. 

Illusztráció: Getty Images

A korlátozások feloldásakor, június 15-én Marokkóban 476 új fertőzöttet regisztráltak. Egy hónappal később ez a szám 2100 fölé emelkedett. Sok nyaraló érkezik az Egyesült Királyságból, de nekik hazatéréskor még karanténba kell vonulniuk, ahonnan csak negatív teszttel szabadulhatnak.

Keresés az oldalon