Belföld 2021. május 13.

Már elérhető a védettségi igazolvány applikációja

Startlap Utazás Belföld 2021. május 13.
Pár napja jelentették be, hogy érkezik a kártyához tartozó alkalmazás, csütörtök estére már élesedett is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki kormányinfón hangsúlyozta, hogy a napokkal korábban jelzett mobiltelefonos alkalmazással lehet majd igazolni a védettségi oltás beadatását. Az app az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, valamint a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak a hiányát is megjeleníti.

Estére már a Google Playben és az App Store-ban is elérhetővé vált androidos mobilokra, illetve iPhone készülékekre az applikáció. A előbbinél EESZT alkalmazás, míg utóbbinál  EESZT Lakossagi néven fut. 

Az első használat előtt az EESZT-ben regisztrálni szükséges, meg kell adni egy hatjegyű PIN-kódot, az alkalmazásokba pedig majd ezt a PIN-kódot kell beírni, hogy látszódjanak az adatok.

Ha valaki nem akar keresgélni a fenti webáruházakban, akkor az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok felületén elérheti az appokat, már ha belépett az EESZT-re.

A fentiekhez tartozóan a 24.hu részletesen leírta, miként lehet a legegyszerűbben a szükséges regisztrációt és a letöltést végrehajtani. Ide kattintva érhető el a cikkük, mely lépésről lépésre vezet végig az egyes pontokon. 

Keresés az oldalon