Világ 2021. április 12.

Máltán a nyaralás akár 200 euróval is olcsóbb lehet

Startlap Utazás Világ 2021. április 12.
Ezt maga a szigetország turisztikai minisztere jelentette be április 9-én. Részletesen ismertette azt is, milyen feltételeknek kell megfelelnie azoknak a turistáknak, akik árengedményben akarnak részesülni.

A máltai kormány mindent meg szeretne tenni az ide nyári szezonért, és mivel Európa egyik legbiztonságosabb országa átoltottság és járványkezelés tekintetében, látványos turistacsalogatásba kezdtek – adta hírül a Máltai Idegenforgalmi Hivatal. Méghozzá pont ott csábítanának, ahol a legérzékenyebb az utazó, ha nyaralásról van szó: vagyis a pénztárcán keresztül.

A marketing nagyon egyszerű: megéri Máltára menni

A kedvezményeket április 9-én pénteken a máltai turisztikai miniszter személyesen jelentette be: ennek alapja egy  3,5 millió eurós segélycsomag-program,  és célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése. Ezzel mintegy 35 ezer turistának lehet nemcsak szebb, de olcsóbb is a nyara. 

Clayton Bartolo elmondta, hogy az ötcsillagos szállodákban 200 euró, a négycsillagosokban 150 euró az engedmény összege, míg a háromcsillagos szállodáknál 100 euróval kell kevesebbet fizetniük az oda látogatóknak. 

Lényeg a közvetlen foglalás és legalább három éjszaka – és lenne itt még egy nagyobb kedvezmény is

Málta mellett közvetlenül található Gozo szigete, annak egyik üdülőtelepülésével, Xlendivel (Fotó: Getty Images). 

Mindezen árengedmények viszont csak akkor érvényesek, ha a szállás rezerválása közvetlenül az adott szállodánál vagy annak foglalási rendszerén keresztül történik, és az minimum három éjszakára szól. Természetesen a már említett 35 ezer fős keretig tart a lehetőség.

A turisztikai miniszter külön kiemelte, hogy a Máltához tartozó Gozo szigetén a fentiekkel azonos kategóriájú szállodákban szobát foglaló turisták visszatérítése 10% -kal magasabb lesz.

Az alig 5 kilométerre lévő Gozo mindenben hozza azt, amiért egyébként az EU legkisebb tagállamba oly szívesen látogatnak a magyarok, minőségben semmilyen különbség sincs.

Keresés az oldalon