Világ 2021. május 11.

Június 1-től újraindul a turizmus Máltán

Fatima Világ 2021. május 11.
Újabb nyitási menetrendet jelentettek be Máltán.

Az új rend szerint május 10-től újraindulhatnak a versenysport edzések, a tanórán kívüli tevékenységek is folytatódhatnak. Újraindulnak a hittanórák, a szabadtéri piacok megnyithatnak. Az éttermek és snack bárok kinyithatnak délután 17 óráig.

A Málta és Gozo közötti kompjáratokra vonatkozó korlátozások is megszűnnek.

Május 17-től az idősek otthonában élő idős polgárok hosszabb időtartamra és több látogatót fogadhatnak; május 24-től az éttermek és snack bárok éjfélig nyitva maradhatnak, az uszodák este 20 óráig kinyithatnak, de csak úszás céljából. Az edzőtermek újra kinyithatnak, de a csoportos foglalkozások még nem engedélyezettek. Újra megnyílnak a nappali foglalkoztató és szociális központok. A 17 évesnél idősebbek számára folytatódnak a kontakt sport edzések, a nem-kontakt sportversenyek folytatódhatnak zárt kapuk mögött.

Június 1-től újraindul a turizmus

Az angol nyelviskolák elindíthatják a jelenléti órákat. A maszkok használata a strandokon és medencéknél továbbra is ajánlott, de már nem kötelező. Esküvők megtarthatók, szabadtéren maximum 300, zárt térben maximum 100 résztvevővel, ültetett fogadással (a helyi protokollok betartásával). Néhány nap elteltével, június 7-től az éttermekben asztalonként hat fő is leülhet (a mostani 4 helyett); legfeljebb hat főből álló csoportok találkozhatnak nyilvánosan (a mostani 4 helyett).

Fotó: VisitMalta

A mozik és színházak újra megnyithatnak, a bárok és klubok kinyithatnak az éttermi protokollok betartásával. A kontakt sportok és a csapatsportok versenyei 17 év felettiek számára nézők nélkül folytatódnak, a szerencsejáték- és fogadási létesítmények újra megnyílnak. Június 28-tól a 17 éven aluli személyek is folytathatják a kontakt sportokat; újra kinyitnak a nyári iskolák.

A beutazási szabályokról is szóltak

Ami a beutazási szabályokat illeti, továbbra is a jelzőlámpás rendszer van érvényben. Magyarország jelenleg az ún. “borostyán-listán” szerepel. A „borostyán-listás” országokból érkező utasoknak negatív COVID-19 PCR-tesztet kell bemutatniuk, mielőtt felszállnak a Máltára induló járatokra. A tesztet az indulást megelőző 72 órán belül kell elvégezni. Ha érkezéskor ilyen negatív PCR-tesztet nem tudnak bemutatni, akkor a helyszínen kell elvégezni egy tesztet vagy 14 napra karanténba kell vonulni. Június 1-jétől várhatóan a teljesen beoltottak (a vakcina utolsó dózisának beadását követően legalább 14 nappal) oltási igazolása is használható lesz negatív COVID-19 PCR teszt helyett, feltéve, hogy az Európai Unió elfogadja és használatba helyezi a Digitális Zöld Tanúsítványt. További részletek – beleértve az intézkedés kezdetének dátumát – később kerülnek közzétételre.

Május 6-án újabb nyitási menetrendet jelentettek be Máltán. Eszerint:

Május 10-től:
Újraindulhatnak a versenysport…

Közzétette: Máltai Idegenforgalmi Hivatal – 2021. május 8., szombat

Minden olyan ország, amely nem szerepel a zöld listán vagy a borostyán-listán, automatikusan bekerül a „vörös listába”. Aki nem máltai állampolgár, vagy nincs érvényes máltai tartózkodási engedélye, az jelenleg nem utazhat Máltára vörös zónába tartozó országból. Június 1-jétől várhatóan a teljesen beoltottak (a vakcina utolsó dózisának beadását követően legalább 14 nappal) oltási igazolás is használható lesz  feltéve, hogy az Európai Unió elfogadja és használatba helyezi a Digitális Zöld Tanúsítványt. További részletek – beleértve az intézkedés kezdetének dátumát – később kerülnek közzétételre, amint az információk rendelkezésre állnak. A listák időről időre frissülhetnek.

Korábbi hír a témában:

Keresés az oldalon