Megnyílt Balatonboglár legújabb látványossága, a lombkoronasétány

Balatonbogláron, a Gömbkilátó lábánál található a helyi lombkoronasétány, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.

Balatonbogláron nyílt meg a legújabb turistacsalogató lombkorona-tanösvény, ahonnan egyrészt tényleg elképesztő kilátás nyílik a magyar tengerre, másrészt pedig megismerkedhetünk a helyi állat- és növényvilág különlegességeivel is – számolt be róla a We Love Balaton oldala. 

Balatonboglár eddig is a hazai turizmus egyik legnépszerűbb úti célja volt, különösen a helyi Gömbkilátó átadása óta, ahol mostantól már az egyik legnépszerűbb természetbe épített látványossággal is várják a látogatókat. A lombkorona-tanösvények az utóbbi években azért válhattak ennyire közkedveltté, mert valóban különleges élményt nyújtanak, hiszen olyan szemszögből láthatjuk a környező tájat, ahogy előtte még sosem. A Balaton partján, az úgynevezett Várdombon

fél kilométer hosszan kanyarog a tíz méteres magasságba felhúzott építmény,

amit a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert 500 millió forintból építtetett a városvezetés. A polgármester, Mészáros Miklós a megnyitón elmondta, hogy a tervezéstől a kivitelezésig csak és kizárólag helyi szakemberek dolgoztak a tanösvény létrehozásán.

 

A lombkoronasétányon végighaladva nem csupán a tájban gyönyörködhetünk: a tanösvényen rengeteg interaktív és szórakoztató tábla, felirat és jelzés segítségével megismerkedhetünk a Balatonegyedülálló élővilágával is, különös tekintettel a balatonboglári, azon belül is a Várdombon megtalálható állat-és növényfajokra.  A balatonboglári lombkorona-ösvény üzemeltetője nem a városvezetés, hanem a Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya, ahol az információk szerint

egy felnőttnek szóló jegy 490 forintba kerül majd, a gyerekek és a nyugdíjasok pedig 450 forintért látogathatják a látványosságot.

A hírek szerint a helyiek pedig még ennél is olcsóbban vehetik igénybe a tanösvényt.

Balatonboglár legújabb látványosságát, a Gömbkilátó lábánál elhelyezkedő lombkoronasétányt hétköznapokon délelőtt tíz óra és este hét óra között lehet látogatni, hétvégén pedig délelőtt tíz órától este nyolcig lehet a sétányról gyönyörködni a Balatonban és a naplementében, ami maradandó emlék lesz, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.