Világ 2021. május 04.

Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban

Startlap Utazás Világ 2021. május 04.
A súlyos balesetben körülbelül hetvenen megsérültek, a halottak száma 23-ra nőtt.

A leomlott híd maga alá temetett több autót, a mentési munkálatokban a tűzoltóság is részt vesz. A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is, aki azt mondta, több mint 30 embert szállítottak kórházba, a halottak közt pedig gyerekek is vannak.

A katasztrófavédelem részéről azt közölték, hogy az áldozatok száma várhatóan nőni fog.

A leszakadt metrófelüljáró Mexikóban. Fotó: PEDRO PARDO / AFP

A televízióban bemutatott, illetve a közösségi médiára feltöltött képsorokon azt látszik, hogy több metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg, onnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeztek kiszabadítani az embereket, később pedig egy darut is beállítottak.  Sheinbaum hozzátette: egyelőre nem tudni, a bent rekedtek közül mindenki életben van-e.

A szerencsétlenség a 12-es metróvonalon történt, amelynek építése során korábban több, szabálytalanságokról beszámoló panasz érkezett a hatóságokhoz.

Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóban, többen meghaltak. Fotó: PEDRO PARDO / AFP

Marcelo Ebrard külügyminiszter – aki a vonal építése idején a főváros polgármestere volt – a Twitteren szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, valamint leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket. “Mindenben állok a hatóságok rendelkezésére” – tette hozzá.

Egyelőre nem tudni, hogy a 2017-es, 7,1-es erősségű mexikói földrengésnek van-e köze a tragédiához. A dpa hírügynökség emlékeztet arra, hogy a földrengést követően a helyiek aggódtak a híd szerkezetében bekövetkezett esetleges károk miatt.

Keresés az oldalon