Erre a két helyre könnyebben utazhatunk Európán kívül

Fatima
Magyarországról két desztináció érhető el könnyedén még a járványhelyzet ellenére is, aki máshova utazna, annak érdemes minden eshetőségre felkészülnie.

– Ne siessünk ennyire előre, merthogy nem úgy néznek ki egyelőre a dolgok, hogy visszaáll majd a 2020 előtti utazós időszak, de azért van egy-két olyan úti cél, desztináció, ahova már most el lehet menni. Persze csak úgy, hogy betartunk minden szabályt, figyeljük az információkat, hol vannak a fertőzések, mi van lezárva, hol van karantén, hova kell teszt és egyebek. De lehet utazni egy-két helyre – kezdte az RTL KLub Reggeliben Gyémánt Balázs hivatásos világutazó. Hozzátette: 

– Most Budapestről két olyan desztináció van, amely közvetlenül elérhető repülőjárattal és nyaralós hely. Az egyik Dubaj, ahova 5-6 óra repülés után megérkezünk és ott vannak a felhőkarcolók, a tengerpart. Habár Dubaj is bevezetett az utóbbi pár napban szigorításokat – nem lehetnek nyitva a bárok és a kocsmák -, de még azért ott is tengerpart van és 6 óra alatt elérhetjük. A másik Egyiptom, Hurghada, a Vörös-tenger partja, búvárkodás, ókori emlékek vannak…

Getty Images

Ezek a közvetlenül elérhető úti célok, azonban Zanzibár, a Maldív-szigetek, Mexikó, vagyis a “legszexibb” desztinációk sajnos átszállósak, ami megnehezíti az utazást. Utána kell nézni, ott milyen szabályokat kell betartani a belépésre, átszállásra és egyebekre vonatkozóan. Ha már az áhított helyen vagyunk, ott is be kell tartani minden szabályt – néhol akár kijárási korlátozásokkal is szembesülhetünk. Van azonban egy olyan opció, ami biztonságos buborékként funkcionál, ez pedig a tengeri hajózás. A műsorban erről és a vakcinaútlevélről beszélgettek többek közt, ám annyi biztos: az utazzon most, aki flexibilis, aki hajlandó gyorsan változtatni, mindenképpen kössön olyan biztosítást, ami a covidot is magában foglalja.

Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a hazatéréskor 2 hét karantén vagy 2 negatív koronavírus-teszt szabály még mindig érvényben van!