Belföld 2021. február 10.

Mindössze 23 úti célra indulnak járatok februárban Ferihegyről

Fatima Belföld 2021. február 10.
Repülőtéri értesítőjében jelentette be a Budapest Airport, milyen desztinációk érhetők el a magyar fővárosból és a reptéri tesztközpontról is szóltak.

Februárban 23 úti cél érhető el Budapestről, az alábbi táblázat tartalmazza az induló járatokat és a heti járatszámot.

LÉGITÁRSASÁG ÚTICÉL HETI JÁRATSZÁM  
  Aeroflot Moszkva 2
  Easyjet Basel 2
  Easyjet Genf 1
  Egyptair Kairó 1
  Egyptair Hurghada 1
  Emirates Dubaj 3
  Eurowings Düsseldorf 2
  Finnair Helsinki 1
  KLM Amszterdam 13
  LOT Szöul 1
  LOT Varsó 5
  Lufthansa Frankfurt 10
  Qatar Airways Doha 3
  Ryanair Dublin, Manchester, London (STN) 5-8
  Turkish Airlines Isztambul 5
  WizzAir Abu-Dhabi, Dubaj, Eindhoven, London (Luton), Stockholm, Párizs 12
         

A járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje változhat. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság honlapján. A világszerte változó beutazási szabályok és a negatív koronavírus-teszthez kötött határátlépések miatt a megszokottnál több ügyintézésre lehet számítani a repülős utazás előtt. A repülőtér-üzemeltető arra kéri az utasokat, hogy a tervezettnél legalább 15-30 perccel korábban érkezzenek a repülőtérre, ezzel elősegítve a gördülékeny adminisztrációt és a kényelmes, stresszmentesutazást.

Budapest Ferenc Liszt Nemzetközi Repülőtér / Fotó: Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

December óta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére; a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki igénybe veheti, és kérheti PCR (hatóságilag meghatározott áron), illetve antitest vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését. A teszteket időpontfoglalás nélkül lehet elvégezni, a vizsgálathoz csupán előzetes online regisztráció szükséges. Januártól – a még gyorsabb ügyintézés érdekében – online előre utalással is fizethetnek a vizsgálatra jelentkezők, ezzel is minimalizálva a személyközi érintkezést. A tesztközpont folyamatos nyitva tartással, a járatok menetrendjéhez, továbbá az aktuális igényekhez igazodva várja mindazokat, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatásokat.

Stagnál az utasforgalom, dübörög a cargo 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, 94,3%-os visszaesést regisztrálva az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakához képest. Az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások Európa-szerte tovább csökkentették az utasforgalmat. Szemben az utasforgalommal, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi forgalom után – tovább szárnyal; a kezelt áru mennyisége elérte az 12 516 tonnát, ami 15,7%-os növekedést jelent a 2020 januári időszakhoz képest. Az immár több mint egy éve átadott BUD Cargo City tehát továbbra is jó úton halad afelé, hogy Közép-Kelet-Európa elsőszámú cargo kapujává váljon, a jövőben is erős támogatást nyújtva a nemzetgazdaság számára. A légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén; a BUD cargo csapata nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút.

Keresés az oldalon