Itthon 2020. március 20.

Akár levonás nélkül visszatéríti a Volán a bérletek és menetjegyek árát

Fatima Itthon 2020. március 20.
Bizonyos esetekben kezelési költség nélkül váltja vissza a menetjegyeket és bérleteket a Volánbusz.

A koronavírus miatt bevezetett rendkívüli intézkedésekre, többek közt a rendezvények elmaradására és az oktatási intézmények bezárására való tekintettel a Volánbusz visszatéríti a már megvásárolt igazolványok árát – bizonyos esetekben kezelési költség levonása nélkül.

Fotó: MTI, MTVA, Faludi Imre

Az MTI-nek eljuttatott közleményben leírták: a vásárlók meghatározott feltételek mellett kérhetik a jegyek, bérletek árának visszatérítését. 
A helyközi elővételi jegyek visszaváltása a rajtuk szereplő indulási idő vagy érvényességi idő előtt kérhető e-mailben vagy személyesen a társaság pénztáraiban, a teljes árú bérletek visszaváltása egyedi elbírálás után történhet.

Nem szükséges a vásárlás helyén visszaváltani ezeket, bármelyik pénztárban benyújtható egy kérelem kitöltésével. Ebben az esetben utólag átutalással vagy postázással történik a visszatérítés 30 napon belül.

Kezelési költség levonása nélkül váltható vissza a kiemelten kedvezményes, március 13. előtt megváltott helyközi, április havi vagy április első félhavi bérlet, ha március 31-én 24.00 óráig jelezzük erre tartott igényünket. A március 16. előtti érvényességű, ámde a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes, kiemelten kedvezményes helyközi, 30 napos bérletek árának 50 százalékát térítik vissza kezelési költség levonása nélkül – áll a Volánbusz tájékoztatójában.

Keresés az oldalon