Tippek 2020. március 19.

Nem áll le Ferihegy: a veszteség ellenére is fenntartja az üzemeltetést

Fatima Tippek 2020. március 19.
A Budapest Airport Repülőtéri Napi Értesítőt ad ki szerdától, lehetőség szerint minden nap, de legfeljebb kétnaponta délelőtt 10 órakor a Facebook-oldalán és weboldalán. Ebben a legfrissebb információkról tájékoztatják a nagyérdeműt, legyen szó járattörlésről, járatfelfüggesztésekről vagy akár fontos változásokról a terminálüzemeltetésben.

Szerdán tette közzé első Repülőtéri Napi értesítőjét a Budapest Airport, amiben közölték: a repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat. A Magyarországról történő kiutazás megengedett, a repülőtérről bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat, azonban keddtől Magyarországra csak magyar állampolgárok léphetnek be és olyan EGT polgárok, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon, és ezt igazolni is tudják.

Emellett az utasok a határellenőrzési pontnál okményellenőrzésen, szükség esetén (például magas kockázatú országból való belépés) kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. A külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be az ország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig, ételt-italt és egyéb szükséges dolgokat biztosítanak nekik.

Fotó: MTI

 

 

☝️SZÖVEG FRISSÍTVE 2020/03/17. 12:30/☝️TEXT UPDATED 12:30 on 17/03/2020☝️KORONAVÍRUS UPDATE: KEDDTŐL A REPÜLŐTÉREN SEM…

Közzétette: Budapest Airport – 2020. március 16., hétfő

 

 

 

Megváltozik az üzemeltetés

A következő értesítésben közölték, hogy több változást is bevezetnek a terminálüzemeltetésben.

  •  Az 1-es utasmóló (Pier1) utasszállítás céljából átmenetileg nem üzemel. Minden schengeni országból érkező utast busszal szállítanak a 2B Terminálra, az induló utasok pedig a 2A Terminál beszállítókapuit használhatják.
  • Utasfelvételre ideiglenesen kizárólag csak a 2B Terminálon van lehetőség.
  • Minden induló utas biztonsági ellenőrzését a 2B Terminálon végzik.

Hozzátették, hogy a kormányintézkedések az áruszállítást nem érintik, mind a gazdaság, mind az ellátási láncok fenntartása érdekében is rendkívül fontos a légi áruszállító járatok üzemelésének fenntartása, emellett a parkolásra is kitértek: minden utas számára maradéktalanul visszatérítik az előre lefoglalt és fel nem használt parkolás díját 2020. március 16. és május 31. között.

 

 

 

REPÜLŐTÉRI NAPI ÉRTESÍTŐ: TÁJÉKOZTATÓ A COVID-19 JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKRŐLA Budapest Airport a mai naptól kezdve…

Közzétette: Budapest Airport – 2020. március 18., szerda

 

 

 

Rengeteg törölt és felfüggesztett járat

A csütörtöki közleményükben pedig a járatfelfüggesztésekrőlírtak. A légitársaságok tájékoztatása szerint az alábbi menetrend változások várhatóak.

Március 18-tól

  •  Aeroflot – orosz állampolgárok hazautazhatnak, illetve magyarok hazajöhetnek március 17 és 22. között, március 23. és április 30. között törlik a Budapest-Moszkva járatot.
  • Ryanair – március 18. éjféltől 80%-kal csökkenti globálisan járatait, március 24-től határozatlan időre felfüggeszti járatait.
  • Turkish Airlines – március 18 és 22. között csökkenti járatait, heti egy üzemel majd Budapest és Isztambul között, március 23 és április 17. között felfüggeszti járatait.

Március 19-től

  • Easyjet – felfüggeszti járatait, tervezetten március 31-ig
  • Egyptair – felfüggeszti a Budapest-Kairó járatot, tervezetten április 2-ig

Március 24-től

  • Emirates – március 24-től május 20-ig átmenetileg felfüggeszti Budapest- Dubaj járatát

 

 

 

KORONAVÍRUS UPDATE: JÁRATFELFÜGGESZTÉSEKA légitársaságok tájékoztatása szerint az alábbi menetrend változások…

Közzétette: Budapest Airport – 2020. március 19., csütörtök

 

 

 

 

 

Mi lesz a reptér sorsa? 

Budapest Airport csütörtökön egy közleményt juttatott az MTI-hez, melyben azt írják: a repülőtéren szinte teljesen leállt a forgalom, 5700 menetrend szerinti járat “tűnt el”, a néhány közlekedő járaton pedig alig vannak utasok. Arra számítanak, hogy az elkövetkezendő időben is alacsony marad a forgalom a beutazási tilalmak miatt. Azt azonban leszögetzék, hogy még a forgalomcsökkenés okozta jelentős bevételkiesés és veszteség ellenére is képesek fenntartani a repülőtér biztonságos működését és biztosítani tudják a forgalom újraindulását. Kezelik a jelenlegi helyzetet, a korábbi évek sikeres gazdálkodásának, illetve az elmúlt napokban megtett válságkezelési intézkedéseknek köszönhetően a Budapest Airport helyzete stabil – olvasható a közleményben. Remélik, hamar javul a helyzet a járvány lecsengése után.

Keresés az oldalon