Világ 2020. március 06.

Koronavírus-pánik: az Airbnb megváltoztatta a foglalás törlésének szabályait

Fatima Világ 2020. március 06.
Az Airbnb speciális politikát alkalmaz a koronavírus miatt sorra kerülő foglalások törlésére.

A legfrissebb adatok szerint a koronavírus már 94 országban van jelen, és egyre csak terjed. Ez arra készteti az embereket, hogy átgondolják az utazási terveiket. Sokan kiemelten érdeklődnek az utasbiztosítások iránt, ám a legtöbben a mérlegelés után mégis arra kényszerülnek, hogy lemondják a foglalást. Erre megvan minden szolgáltatónak a saját eljárása, most az Airbnb lemondásáról lesz szó.

Forrás: Getty Images

Külön szabályozás a koronavírus-helyzet miatt

De mi történik, ha le kell mondani az Airbnb foglalást? A platformon keresztül történő foglalások általában hat kategóriába sorolhatók az alapján, milyen szigorú a lemondási politika, rugalmastól kezdve egészen a szuper szigorúig. Most azonban külön szabályzatot vezettek be a foglalásokra, amelyeket a koronavírusra hivatkozva változtatnak meg. A társaság szóvivője szerdán megerősítette a CNBC-nek, hogy az Airbnb „enyhítő körülményeinek politikája” vonatkozik minden olyan foglalásra, amikor a házigazdának vagy a vendégnek vissza kell vonnia a foglalást, hogy megfeleljen a kormány vagy az egészségügyi hatóságok által bevezetett korlátozásoknak. 

Ez azt jelenti, hogy az utazók vagy az Airbnb házigazdái ingyenesen megváltoztathatják vagy törölhetik a foglalást, ha a foglalás olyan helyen található, ami elszigetelési intézkedések, utazási figyelmeztetések vagy utazási korlátozások alatt áll. Kínában, Dél-Koreában és Észak-Olaszország egyes részein végzett foglalások jelenleg ebbe a kategóriába tartoznak.

Figyelmeztetések világszerte

Számos kormány, köztük az Egyesült Királyság, Ausztrália és az Egyesült Államok utazási figyelmeztetéseket adott ki, azt tanácsolja polgárainak, hogy ne utazzanak a súlyosan érintett területekre, ideértve Kínát, Dél-Koreát és Olaszország egyes részeit. Mivel azonban a vírus megállás nélkül újabb és újabb régiókban tűnik fel, így hamarosan több célállomás kerülhet feketelistára.

Törölt járatok, betegek

Számtalan légitársaság függesztette fel a járatait bizonyos célállomásokra, ráadásul rengeteg járatot törölnek az utazás előtt. Azok, akik emiatt nem tudnak útra keltni, szintén az enyhítő körülményekre vonatkozó irányelv szerint díjmentesen visszavonhatják Airbnb-foglalásukat. Ugyanez vonatkozik azokra az utasokra és házigazdákra is, akiken orvosi vizsgálatokat hajtanak végre a COVID-19 miatt, valamint azon személyekre, akiknek diagnosztizálták a betegséget vagy fertőzés gyanúja merül fel.

Fotó: Getty Images

Tekintettel a vírus által okozott egészségügyi és biztonsági kockázatokra, minden házigazdát és vendégünket arra kérjük, hogy a WHO globális útmutatásain felül, olvassák át a helyi hatóságok utazási útmutatásait és a járvány kitörésével kapcsolatos egészségügyi javaslatokat – közölték az Airbnb weboldalán.

Nyomatékosan sürgetjük közösségünket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy megvédjék magukat utazás vagy vendégfogadás során. Jelenleg arra összpontosítunk, hogy miként tudjuk legjobban támogatni érdekelt feleinket, mivel ezeket a globális egészségügyi kihívás érinti, ideértve a házigazdákat, vendégeket, munkavállalókat és azokat a közösségeket, amelyekben működünk – áll az Airbnb közleményében. A szakértők elmondták a CNBC-nek, arra számítanak, hogy az emberek visszavonják vagy elhalasztják a vakációt ebben az évben, mivel félnek a koronavírustól.

Keresés az oldalon