Itthon 2020. március 12.

Koronavírus: a MÁV visszaadja a külföldi menetjegyek árát

Startlap Utazás Itthon 2020. március 12.
Meglépték, amit már több vasúti társaság megtett Európa-szerte.

A MÁV-Start Zrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, a külföldi vasút-társaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a célországtól függetlenül, kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát, amennyiben az utas lemond az utazásról – közölte a vasúttársaság csütörtökön.

Ha az utas lemond az utazásról, akkor jár neki a jegy ára

Közleményük szerint a nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek esetében nincs ismert korlátozás.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A MÁV-Start azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt kezelési költség nélkül visszatéríti az általa kiállított, április 11-ig érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát, amennyiben az utas lemond az utazásról.

50 ezer felett már kissé nehézkes

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítést kérhet az utas a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, személyesen, készpénzért vagy bankkártyával vásárolt menetjegyek visszatérítése – a vasúttársaság honlapjáról is letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges.

Mindig tájékozódjunk

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldön további vasúti korlátozások várhatók, emiatt bizonyos úticélokra átmenetileg felfüggeszthetik a nemzetközi menetjegyek értékesítését.

A MÁV-Start arra kéri utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán, illetve a MÁVINFORM Facebook-oldalán.

Keresés az oldalon