Világ 2020. május 01.

Korlátoznák a turisták számát Velencében

Fatima Világ 2020. május 01.
A koronavírus-válság arra készteti a velencei hatóságokat, hogy vizsgálják felül és alakítsák át a tömegturizmus eddigi modelljét.

Míg 2018-ban közel 30 millió ember látogatta Olaszország ékszeresládikáját, Velencét, addig az utóbbi hónapokban teljesen elhagyatottá vált a koronavírus miatt. A legtöbben a turizmusból éltek meg, ám a válságnak köszönhetően eljött az ideje a gyökeres változtatásoknak, például a turisták számának korlátozásának.

Fotó: Getty Images

Üres utcák, megszűnt turizmus

“Az egyik szélsőségből a másikba estünk. Itt néhány hónappal ezelőtt még haladni is alig lehetett egymás mellett, most az utcák üresek” – magyarázta az Euronews-nak Matteo Secchi a Venessia Egyesülettől, tőle Marianna Serandrei a Capisini Hotel Group tulajdonosa vette át a szót, aki elmondta: az elején 1-2 hónapról, majd 3-4 hónapról volt szó, most pedig már a legtöbben arról beszélnek, hogy következő év elején, február-március környékén indíthatják újra a tevékenységünket.

Semmi sem lesz a régi

A város és a legtöbb ott élő eddig a tömegturizmusra támaszkodott, tömegek árasztották el az utcákat, a koronavírus beköszöntével azonban ez megszűnt. A polgármester-helyettes, Simone Venturini szerint ideje lenne megfontolni egy barátságosabb modellt – még akkor is, ha ez fizikailag korlátozza a látogatók számát. “Itt az alkalom az “intelligens turizmus” felé való elmozdulásra” – mondta Venturini.

Keresés az oldalon