Olcsóbb árakkal indul a síszezon a Koralpén

Fatima
December 11-én indulhat az idei szezon a Koralpén, ráadásul a korlátozott üzemmód miatt olcsóbb árakkal várják a síelni vágyókat.

A síterep jelenlegi üzemeltetője 2023-ig bérli a síterep üzemeltetését, ám a tulajdonossal nem felhőtlen a viszonya, így az a veszély fenyegette a terepet, hogy elmarad az idei szezon. A környékbeli síiskolák azonban összefogtak és más régiós vállalkozásokkal együtt egy külön céget alapítottak, amely a következő szezonban üzemeltetheti a pályákat. Ez az új cég a Koralm Schi GmbH, amit október közepén alapítottak, akkor egyúttal azt is közölték, hogy idén ők üzemeltetik a síterepet, amihez a jelenlegi bérlő is hozzájárult – írja a Síelők.hu.

Idén a húzólifteket fogják beindítani, amelynek használatát a jelenlegi bérlő ingyen engedélyezte, az új cég az üzemeltetés költségeit fizeti. 

A síterepen egyetlen ülőlift, egy négyszemélyes épült, ám műszaki és anyagi okokból ez idén nem üzemel.

Illusztráció: Getty Images

Az új cég az összes korábbi alkalmazottat átveszi és december 11-én indulhat az idei szezon – jó hír, hogy a korlátozott üzemmód miatt olcsóbb árakkal. A felnőtt napijegy 29 euróba, gyermekek részére pedig 15 euróba kerül.

Korábbi hír a témában: