Belföld 2020. március 30.

Újabb kisvállalkozások mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól

Startlap Utazás Belföld 2020. március 30.
Kibővült a koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági intézkedésekről szóló kormányrendelet.

A március 26-án megjelent Magyar Közlöny alapján adófizetési kötelezettség alól mentesülnek az utaztatók, az idegenvezetők és a hajózással foglalkozók is. A szárazföldi személyszállítók köre nem szerepel a kibővült listában – írja a Turizmus Online.

Az alábbi tevékenységi körökkel bővült ki tehát a koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági intézkedésekről szóló 61/2020-as kormányrendelet:

„l) utazásközvetítés, utazásszervezés, egyéb foglalás (TEÁOR és TESZOR 79),

m) fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 96.04) és

n) belvízi személyszállítás (TEÁOR és TESZOR 50.30).”

Az utazásközvetítés, utazásszervezés, egyéb foglalás tevékenységi körbe tartozik többek között a közlekedés, szálláshely, étkezés, autókölcsönzés, szórakozási lehetőségek, stb. foglalása, időarányos csereüdülés, üdülési jog cseréje, jegyértékesítés színházi- sport és egyéb szórakoztatási eseményre, turistasegítő szolgálat és az utazási információk nyújtása. Azaz utóbbi két kategória lefedi az idegenvezetőket és a Tourinform irodák munkatársait is. 

Getty Images

A „egyéb szárazföldi személyszállítás (TEÁOR 49.3)” tevékenységi köre nem szerepel a kibővült listában, ami azt jelenti, hogy például az autóbuszos személyszállítók még mindig nem kaptak könnyítéseket.

Keresés az oldalon