Élmény 2021. február 10.

Kirakat-kiállítások nyíltak Debrecenben

Startlap Utazás Élmény 2021. február 10.
A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket az alföldi városban.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

“Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt” – ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

A Maszkok ideje – Velencei álom című kiállítás a debreceni Kölcsey Központ kirakatában a koronavírus-járvány idején, 2021. február 9-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal – jelezték a szervezők.

Sztojánovits Andrea fényművész, főiskolai docens FÉSZEK című interaktív fényinstallációja egy Piac utcai kirakatban Debrecenben 2021. február 5-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Hozzátették: Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

(MTI)

Keresés az oldalon