Belföld 2020. szeptember 16.

Kékestetőn átadták az ország hatodik kardió-ösvényét

Startlap Utazás Belföld 2020. szeptember 16.
Főként szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára jött létre, de az egészségesek is igénybe vehetik megelőző jelleggel.

A szeptember 9-én átadottm, 25 millió forint értékű beruházás a Kékestető: egészségfejlesztés a csúcson nevet viseli és a budapesti Szent Ferenc Kórház által létrehozott Út az egészséghez egészségügyi program része – írja a Kékesonline.

A piros szív jelzésű útvonal három különböző nehézségi szinten járható végig, a túrázók önállóan is használhatják. Az út során a pulzusmérő tábláknál egy ellenőrző lapra vezetik fel bizonyos adataikat a résztvevők, melyet mindig egy közeli egészségügyi intézmény, jelen esetben a Mátrai Gyógyintézet elemez. Amennyiben betegségre utaló jelet látnak, a megadott elérhetőségen értesítik a személyt, s amennyiben indokolt, vizsgálatra is behívják.

Kékestető nemcsak a kardió-ösvénnyel lett gazdagabb, hanem – szintén pályázati segítséggel – megújult és biztonságossá vált a csúcskő mögötti játszótér és bérelhető síeszközöket is sikerült beszerezniük a téli szezonra – írja a Kékesonline.

Getty Images

.

Keresés az oldalon