Tisza-tavi lakatlan szigeten tölti a karantént egy természetfilmes

Fatima
Elzárva a külvilágtól, egy Tisza-tavi kunyhóban karanténozik Ljasuk Dimitry.

Több alkotásában is megmutatta a Tisza-tó, a Duna és a Hortobágy csodáit Ljasuk Dimitry természetfilmes, következő filmes projektjében pedig azt a kunyhót akarta megörökíteni, ahova végül ideiglenesen beköltözött a járványhelyzet miatt – szúrta ki a Roadster magazin. A házikó egykor a kiskörei strand része volt, Dimitry az abádszalóki és kiskörei önkormányzat segítségével szerezte meg. Kezdetben csupán pár éjszakára akart maradni, de immár bő két hete tengeti napjait a lakatlan szigeten, hogy ott vészelje ki a koronavírus-járványt.

“Több mint egy hete önkéntes karanténba vonultam a Tisza-tó egyik apró szigetére. A kunyhó, amit a téli filmem forgatására állítottam fel – de a tél elmaradt – most befogadott engem és itt maradok otthon. Nomád körülmények között élek, de azt hiszem most mindenkire ráfér, hogy egy kicsit- vagy nagyon visszavegyünk és kilépjünk a komfortzónánkból, magunkba nézzünk és változtassunk, amin kell” – írta közösségi oldalán Dimitry, aki felvételekben dokumentálja az ott töltött időt.

 

 

Bejelentkezés a Karantén-szigetről

Több mint egy hete önkéntes karanténba vonultam a Tisza-tó egyik apró szigetére. A kunyhó, amit a téli filmem forgatására állítottam fel – de a tél elmaradt – most befogadott engem és itt maradok otthon. Nomád körülmények között élek, de azt hiszem most mindenkire ráfér, hogy egy kicsit- vagy nagyon visszavegyünk és kilépjünk a komfortzónánkból, magunkba nézzünk és változtassunk, amin kell.Ezzel a kis bejelentkezéssel próbálok mosolyt csalni az arcotokra ezekben a nehéz időkben. A karanténomról egy kisfilmet tervezek készíteni, amiben bemutatom a vidám, boldog és szomorú pillanatokat is, amit az ember átél a magányban – egy világválság idején, amikor nem találkozhatsz a szeretteiddel, barátaiddal, tulajdonképpen senkivel. A megszokott városi komfortból itt semmi nem áll rendelkezésemre – de cserébe itt vagyok a természetben, vele élek, kelek, fekszem – ami eléggé feltölt, elfoglal és boldoggá tesz. A bő egy hét alatt átéltem tavaszt, őszt és telet, jéghideg 60km/órás vihart, tükörsima vizet, +22 fokot, amiben leégtem, de megtapasztaltam a -5 fokos hóvihart és dermesztő éjszakákat. A világ változik, vele együtt kell változnunk… Ha gondoljátok írjátok meg kommentekben a kérdéseiteket, mire vagytok kiváncsiak az itt élés, a karanténommal kapcsolatosan és én azokat megválaszolom egy következő bejelentkezésben. Úgy néz ki a következő időszakban lesz időnk bőven… TUDÓSÍTÁSOK NAPONTA az Insta oldalamon: https://www.instagram.com/dimitry_ljasuk/ A film pedig a youtube csatornámra kerül majd, kövessétek ha gondoljátok: https://www.youtube.com/c/ljasuk_dimitryMaradjatok otthon és vigyázzatok magatokra! Jó egészséget! Kitartás! Dimi

Közzétette: Ljasuk Dimitry films – 2020. március 27., péntek

 

 

“Olyan körülmények között élek, ami nagyon kibillent a komfortzónámból. Ez nem egy nyaralás, hanem karantén. Olvasok, hoztam öt könyvet, ezen kívül a home office-t is innen csinálom” – számolt be a videóban a természetfilmes, hozzátéve: jól érzi magát a magányban, spirituális utazásnak éli meg a helyzetet. Ha jó idő van kenuzik, pecázik, biciklizik – és az elzártságnak köszönhetően senkit sem fertőz, senki sem fertőzi meg.

 

Címlapfotó: Dimitry_Ljasuk Facebook-videó

(via)