Világ 2021. február 04.

A Jordániába utazóknak már nem kell hét napig karanténba kerülniük

Fatima Világ 2021. február 04.
Felülvizsgálták a Jordániába utazókra vonatkozó belépési követelményeket: már nem kell hét napot karanténba tölteniük, de továbbra is érvényben vannak egyes szigorú szabályok.

Az ország 2020. márciusában bezárta a határait és a nemzetközi repülőtereket, majd augusztus 5-én nyitotta újra a kiválasztott országokból érkező látogatók előtt. Az idegenforgalom azonban nagyon fontos az ország számára, mivel Jordánia GDP-jének közel 15% -át teszi ki, és körülbelül 100 ezer embert foglalkoztat.

Az ország 2019-ben 5,3 millió látogatót fogadott, ami rekord magas volt.

Az új szabályok szerint az utazóknak az indulástól számított 72 órán belül elkészített, negatív eredményű PCR-tesztet kell bemutatniuk, az öt évnél idősebb látogatóknak pedig újabb kötelező PCR-vizsgálaton kell átesniük Jordániába érkezésükkor. Ez a teszt az utasok saját költségén történik és 28 jordán dinárba (körülbelül 11 700 forint) kerül, a díjat jelenleg a légitársaság szedi be az utasok indulási pontján történő bejelentkezéskor – írja a Lonely Planet.

Petra, Jordánia
Petra, Jordánia / Fotó: Getty Images

Az ország évszázadok óta lenyűgöző városokkal és sivatagi tájakkal örvendezteti meg a látogatókat, nem is beszélve Jordánia ékkövéről, az ősi Petráról, ami a világ egyik legértékesebb UNESCO-világörökségi helyszíne. A maszkok kötelezők a helyszínen, és a látogatóknak be kell tartaniuk a távolságtartási irányelveket. További kihagyhatatlan látnivaló a Holt-tenger és a Rum vádi, ezek az 1962-es arábiai Lawrence című filmben is megjelentek.

Keresés az oldalon