Belföld 2020. május 19.

Új munkakört hozott a járvány a hazai fürdőkben

Startlap Utazás Belföld 2020. május 19.
Egyelőre csak a kültéri medencéket használhatják a vendégek.

Kinyitottak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az elnök elmondta, a kültéri medencékben is betartják a távolságtartási szabályokat, így az egy fürdőzőre jutó vízfelület a korábbinak körülbelül a duplája lesz.

Az üzemeltetők folyamatosan követik, hogy mennyien vannak a területükön és azt is, mennyien a medencékben; külön szakszemélyzet figyeli majd, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a fürdők – tette hozzá.

Elmondta azt is, előjegyzés alapján elindulhat a fürdőgyógyászat, és újra üzemelnek a kültéri csúszdák és játszóterek is.

Arra számítanak – fűzte hozzá -, hogy a járványhelyzet enyhülésével kinyithatnak a beltéri medencék is, majd később a gőz- és a szaunaszolgáltatást is igénybe lehet venni. Szerinte pünkösdkor nyithatnak ki tömegesen a magyar fürdők.

A pécsi Hullámfürdő gépésze vízmintát vesz egy medence vízéből 2020. május 18-án. A fürdő május 30-án nyit meg. (MTI/Sóki Tamás)

(MTI)

Keresés az oldalon