Hotel nyílt a világ legmagasabb épületében

Balázs
A szállodáiról amúgy is híres Sanghaj ezzel még egyet lépett előre a luxusturizmus legvonzóbb városai között dúló nagy csatában.

A június 19-én megnyitott J Hotel Shanghai Tower nem csak egy újabb csúcskategóriás ingatlan, hanem az a hír is járja róla, hogy a világ legmagasabban lévő hotele. A J Hotel a Shanghai Tower legfelső emeleteit foglalja el, amely 632 méteres magasságával Kína legmagasabb épülete. A J 165 szobával rendelkezik, amelyek közül 34 lakosztály. A szállodában éjjel-nappal működő személyes komornyikszolgálat, fedett medence, Hermes és Diptyque piperecikkek, magnólia szirom alakú fürdőkádak, luxus spa, és minden egyes szobában teljes kínai teáskészlet várja a vendégeket.

A szálloda négyféle lakosztállyal rendelkezik, a legdrágább a 380 négyzetméteres Shanghai Suite. Ebben a lakosztályban a hálószobán kívül szalon, dolgozószoba, konyha, fizioterápiás részleg és egy öltözőszoba is található.

A legolcsóbb szoba éjszakánként 3601 jüanba (kb. 167 000 forint), míg a J Suite, ami egy fokkal kevésbé előkelő, mint a Shanghai Suite, 67 628 jüanba (kb. 3 millió forint) kerül éjszakánként. A szállodán belül hét különböző lehetőség is van az étkezésre, köztük a 120., azaz a legfelső emeleten található Mennyei Jin nevű kantoni étteremmel. Vannak még japán, illetve olasz ételeket kínáló éttermek és teázók is. A J Hotel tulajdonosa a Jin Jiang International, Kína egyik legnagyobb állami tulajdonú szálloda- és turisztikai vállalata.

A Shanghai Tower épülete Kínában.
A Shanghai Tower épülete Kínában (Forrás: Getty Images)

A nagy verseny

A koronavírus-járvány közepette világszerte tapasztalható mérsékelt utazási kedv ellenére a legújabb, legjobb és legmagasabb szállodáért folyó verseny zavartalanul folytatódik.

A hongkongi Ritz Carlton a világ legmagasabb szállodai medencéjével és legmagasabb szállodai bárjával is büszkélkedhet. Dubaiban pedig a város és a világ legmagasabb szállodája címért folyik a küzdelem. A 356 méteres Gevora Hotelt a Guinness Rekordok Könyve 2018-ban hivatalosan is a világ legmagasabb szállodájának ismerte el.

Érdemes megjegyezni, hogy a legmagasabb szálloda címet jellemzően csak a teljes egészében szállodaként használt épületekre alkalmazzák, ellentétben a J Hotellel, amely csak a Shanghai Tower felső részét foglalja el. A Gevora nyomában a még építés alatt álló Ciel Tower lohol, amely 1042 szobával rendelkezik majd, és 360,4 méter magas lesz, amikor elkészül. A listán szereplő többi szállodától eltérően a Ciel (franciául “ég”) a tervek szerint egy üveg tetőtéri kilátóterasszal fog rendelkezni, amely nem csak a szálló vendégeinek, hanem a mezei turistáknak is lehetőséget nyújt arra, hogy elgyönyörködjenek a kilátásban.

(Via)