Tíz páratlan hotel, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Startlap Utazás
Következzen tíz olyan szálloda, amely bár bőven a luxus kategóriájába esik, mégis, már egyre több magyar megengedheti magának, hogy örök élményként náluk pihenjen pár napot. Esetükben inkább a mindent felülmúló tájat, a gyönyörű környezetet kell megfizetni, de természetesen osztályon felüli szolgáltatásokkal várják az oda érkezőket. Kalandra fel tehát, jöjjenek a csodák a bakancslisták első soraiból!

Astarte Suits Hotel, Görögország

A teljes felsorolás hozzánk legközelebbi pontja, a közkedvelt Szantorini szigetén található, amely igazán népszerű a magyarok körében. Az Astarte szálloda központi medencéje olyan egyedi kilátással bír, amit a hazai ingatlanosok ájuldozva emlegetnének örök panorámaként, ráadásul a tenger és az ég kékje között a horizonton egy páratlan hegyvonulat teszi mindezt felejthetetlenné.

 

 

Ladera Resort, St. Lucia

A Karib-tengeri szigetállam egyik városkájában, Soufriere-n található a csodálatos üdülőhely, amely 32 egyedi tervezésű villából áll. Mindegyik rendelkezik természetesen úszómedencével, de az igazi élvezet miatt úgy alakították ki az épületeket, hogy lélegzetelállító látvány táruljon a szomszédos Piton-hegyekre, valamint a tengerre. Ugyan a Laderát elsősorban a teljes nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó vendégek kedvelik, de azért elérhető távolságban számos bárt, szórakozási lehetőséget találnak az ide érkező látogatók.

 

Kakslauttanen, Finnország

Most egy kicsit a hidegebb részekről is ajánlanánk: bemutatjuk a vadonban található, csillogó hótakaróra épült Kakslauttanen iglu faluját, amerre minden jégkunyhó üvegből készült. Természetesen a legnagyobb farkasordító hidegben is megfelelő hőmérsékleten tartja a személyzet a szobákat, amelyekből akár ágyban fekve figyelhetjük a lenyugvó nap látványát vagy a csillagos eget. Persze nem csak ezért járnak ide a vendégek, hanem a világ legpazarabb égi jelensége, vagyis az északi fény varázslata miatt.

 

Rayavadee Krabi, Thaiföld

Az ázsiai országot a világ legszebbjei között tartják számon, ami pedig Krabit, és a Phra Nang partot illeti, az már egyenesen ékszerdoboz. Így szinte biztosra mentek a Rayavadee Hotel megálmodói, mikor felhúzták szállodájukat a földnyelv szívében, kertekkel és kókuszligetekkel körbevéve. Nem véletlenül választották ezt a környezetet, hiszen úgy gondolták, hogy lesznek olyanok külföldiek, akik akár itt is tartanák az esküvőjüket. A számításuk bejött, a mai napig ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatásuk.
;

View this post on Instagram

Paradise by @claumoreira

A post shared by Rayavadee Krabi (@rayavadee_krabi) on

 

Manta resort, Zanzibár

Afrika első víz alatti szállását a festői Zanzibár Pemba nevű szigetén találhatjuk, ott amerre az óceán szépsége nem is lehetne már lenyűgözőbb. A Manta Resort tulajdonképpen többrészes úszó szerkezet, amelynek felső szintje egy teraszos nappali, fürdőszobával. Ez még nem is lenne annyira izgalmas, de mindezek alatt, négy méter mélyen van az üvegfalú hálószoba, ahol is páratlan kilátás nyílik az óceán világára. Itt közvetlen közelről csodálhatjuk meg a korallzátonyok lakóit, egyebek között a bohóchalakat és a rájákat is.

 

Panchoran Retreat, Bali (Ubud)

A hely ami azoknak jelent igazán sokat, akik mindenáron ki akarják próbálni, hogy milyen lehet egy dzsungelben éjszakázni. Az indonéz szigetek legszebbikén, a Balin található üdülőközpont maximálisan hozza az őserdő hangulatát, annak minden gyönyörűségével, de veszélyei nélkül. Akik általában el sem mozdulnak a net elől, azok itt a páratlan látnivalókkal soha nem fognak tudni majd betelni.

 

 

Conrad Maldives, Rangali

A Hilton tulajdonosai mindig is arra törekedtek, hogy szállodáik a klasszikus értelemben vett luxushotelek legyenek, azonban a Maldív-szigeteken kivételt tettek. Rangalin ugyanis kialakítottak egy párját ritkító paradicsomot. Itt 50 vízre épített, 79 közvetlen óceánparti és 21 wellness villával várják azokat, akiknek a pénz már egyáltalán nem számít. Hogy mindezt fokozzák, kialakítottak egy vízalatti lakosztályt is, ahol a padlózaton kívül mindent üveg borít. Ez az Ithaa néven futó fantasztikus apartman öt méterre az Indiai-óceán felszíne alatt fekszik. Ha nincs rá érdeklődő (ez természetesen csak ritkán fordul elő), akkor tetszés szerint 12 ülőhelyes étteremmé alakítható át.

Dedon Island Resort, Fülöp-szigetek

Mintha egy utazási magazinból kelt volna életre a kristálytiszta vízzel, homokos tengerparttal és mangrove erdőkkel határolt földnyelv. Itt mindent úgy építették meg, hogy maximálisan belesimuljon a tájba, együtt éljen a természettel. Nem véletlenül törekedtek erre, hiszen a tulajdonos, Bobby Dekeyser célja egy tökéletes harmóniát sugárzó üdülőhely kialakítása volt.

 

 

Hanging Gardens Hotel, Bali

Indonézia hatalmas országának drágaköve számtalan csodás szállást tartogat az utazók számára, de ezek közül is kiemelkedik az Ubudban található, 38 luxusvillát magában foglaló üdülőközpont. Nyugodtan kijelenthetjük, ez minden nászutas pár álma, hiszen az összes kertes apartmanhoz a dzsungel fölé nyúló, végtelennek tűnő úszómedence tartozik, ahogyan bambuszhídon is közlekedhetünk a közeli rizsföldekre. 

Aescher-Wildkirchli, Svájc

A lista végére – de természetesen nem utolsósorban – kakukktojás került, ami szintén közelebb található hozzánk az egzotikus országoknál. Azért lóg ki a sorból, mert nem hotelről vagy apartmanról van szó, hanem egy, a svájci Alpokban található étteremről. Az Aescher-Wildkirchli látványáért ráadásul meg kell küzdeni, ugyanis errefelé nem vezet autóút, sétálva pedig három óra ide a túra.

Persze a hegyek látványa, illetve az érzés, mintha a semmiben lógva fogyasztanánk el az ebédünket, mindenért kárpótol. Ugyanakkor, ha valaki nem szeretne annyit gyalogolni, annak elárulhatjuk, hogy van egy libegő a közelben. Ezt azonban az igazi túrázók csak lefelé hajlandóak használni, mikor már tele a pocak, mert felfelé a festői tájban gyönyörködni csupa élvezet.
;