Bezárt a Budai Várnegyed egyik népszerű látnivalója

Pitz Dániel
Bezárta kapuit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Budai Várnegyedben található Kapisztrán téren. Folytatás lesz, de teljesen más formában.

Május 22-től nem fogadnak látogatókat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri épületében – írja az MTI.

Az intézmény a közösségi oldalán tette közzé, hogy a bezárás ellenére a Hadtörténelmi Levéltár és a Hadtörténeti Könyvtár kutatószolgálata továbbra is változatlan formában fogadja a kutatókat a Várnegyedben.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete, a Főváros I. kerületének Polgármesteri Hivatala, valamint egy évszázados lakóépület a Budai Várban, a Kapisztrán téren.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Honvédelmi Minisztérium korábban tudatta: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épületébe költöznek majd a tárca egyes szervezeti egységei.

Itt találkozhatunk majd a múzeum kiállítási tárgyaival

Közösségi oldalunkon azt is közölték, hogy 2023. augusztusától időszakos kiállítással a magyar történelem egyik legfontosabb városában és egyben kiemelkedő katonavárosában, Székesfehérváron nyílik meg újra a nagyközönség előtt a „Hadi múltunk kincsestára” című időszaki tárlat.

A Szent István Király Múzeum Rendház épületének földszintjén, öt teremben megrendezésre kerülő kiállítás a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 2024-ben nyíló nagyszabású székesfehérvári kiállításának előfutára lesz. A mintegy százötven műtárgyat bemutató tárlat igazi hadtörténeti kuriózumnak ígérkezik.