Világ 2020. augusztus 05.

Szigorítanak a görögök: Ez legyen nálad, ha oda utazol

Fatima Világ 2020. augusztus 05.
Nőtt a fertőzöttek száma, így tovább szigorítanak Görögországban.

Görögországban szombaton hetek óta nem látott mértékben, 110-zel emelkedett a napi fertőzöttek száma, további 75 esetet pedig vasárnap jelentettek. A koronavírusos esetek számának ilyen mértékű növekedése veszélybe sodorhatja a turisztikai szezont, így szigorításokat vezettek be. 

Kötelező a maszk

Már pénteken kötelezővé tették a maszk használatát minden beltéri nyilvános helyen, ahol nem lehet megfelelő módon betartani a távolságtartási szabályokat. A kormány emellett további lépéseket fontolgat a járvány megfékezése végett bevezetni – írja az MTI. Az egyik óvintézkedés, hogy a szigetek közötti személyszállítást végző komphajók fedélzetén is kötelező az arc és orr eltakarása –  jelentette be hétfőn Sztéliosz Pecasz görög kormányszóvivő.

görögország tengerpart
Sakis MITROLIDIS / AFP

“Ezeknek az intézkedéseknek a betartása kulcsfontosságú, hogy elkerülhetőek legyenek a még drasztikusabb intézkedések, amelyek magukba foglalnák az utazók számának korlátozását a hajókon” – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve: az intézkedés kedden lép hatályba egyelőre augusztus 18-ig, a turisztikai csúcsszezonig.

A Worldometers szerda délelőtti adatai szerint 4855 regisztrált fertőzött, 209 halott és 3272 jelenleg aktív koronavírusos eset van Görögországban.

Mi a helyzet Görögországban?

Eeddig a tömegközlekedési eszközökön volt csak kötelező a szájmaszk, ezt terjesztették ki tíz napja az élelmiszerüzletekre is, emellett augusztus közepéig meghosszabbították a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban. Az esküvőket, temetéseket és keresztelőket legfeljebb száz ember részvételével tarthatják meg, e hónap végéig a fesztiválokról és a koncertekről is le kell mondaniuk a görögöknek.

Keresés az oldalon