Lenyűgöző a Google Térképek új funkciója: repüld körbe a kedvenc városaid!

Turi Dániel
Utazást tervezel, de nem vagy benne biztos, hogy mit érdemes megnézni az adott városban és mit kéne kihagyni? Ebben segít a Google Térképek legújabb funkciója, ahol 3D-ben "repülheted" körbe az adott várost.

A Google egyik legtöbbet használt alkalmazása kétségtelenül a Térképek, ami folyamatosan új funkciókkal és lehetőségekkel bővíti a tárházát. Ez persze nem is annyira meglepő, hiszen a napról-napra fejlődő technika újabb és újabb lehetőségeket biztosít a cégnek, hogy egyszerre szórakoztató és ismeretterjesztő funkciókkal kedveskedjenek a felhasználóknak. Legutóbb például a Street View-ban történt változás, miután a világ egyik legnagyobb cége lehetővé tette, hogy visszautazzunk az időben és megnézzük, hogy néztek ki kedvenc utcáink, épületeink pár évvel, vagy éppen évtizeddel ezelőtt. A Térképek a legújabb funkciójával most pedig az utazás szerelmeseinek igyekszik a kedvében járni: a Google alkalmazásával ugyanis most már 

arra is lehetőségünk van, hogy madártávlatból megvizsgáljunk, szó szerint  „körbe repüljünk” száz, világszerte ismert nevezetes helyszínt

– számol be a designtaxi.com az Engadget magazinra hivatkozva.

Nem mindennapi látvány a kedvenc városainkról
Fotó: google.com

A Google ígérete szerint az új funkció olyan élményt nyújt, mintha valóban ott lennénk a helyszínen, anélkül, hogy ki kéne mozdulnunk az otthonunk kényelméből. Szóval drága repülőjegyek és többnapos szabadság igénye nélkül is megnézhetjük, hogy fest Londonvagy New York belvárosa – ráadásul mindezt 3D-ben. A Google munkatársainak elmondása szerint mindezzel az utazóknak, vagy az épp utazást tervezőknek igyekeznek segíteni, próbálják megkönnyíteni a tervezést és lehetőséget biztosítanak arra, hogy minél pontosabban, aprólékosabban felfedezzék az adott várost, vagy helyszínt, mielőtt a valóságban is eljutnak oda.

A cég szerint az utazók gyakran esnek abba a hibába, hogy egy pár napos utazás során mindent szeretnének megnézni, amit csak lehetséges és amit az útikalauzokban megtalálnak – ezzel a funkcióval viszont lehetőséget adnak nekik arra, hogy előre eldöntsék: mi az, amit valóban érdemes látni élőben is és akár hosszabb időt is ott tölteni és mi az, ami kevésbé tűnik izgalmasnak.

A Google nemrég egyébként egy olyan funkciót is bemutatott, ami előre kiszámolja helyettünk az útdíjakat, így a nyaralás során, egy teljesen idegen és ismeretlen helyen sem kell aggódnunk amiatt, hogy valahol extra díjat kell fizetnünk az úthasználatért.