Félelem és reszketés - Íme, a világ legveszélyesebb szállodája

Turi Dániel
Félelmetes, veszélyes, kiszámíthatatlan - ezek jellemzik leginkább a világ legveszélyesebb hotelét, ami az Atlanti-óceánon fekszik és sosem lehet tudni, hogy mikor omlik össze.

Ha utazásról van szó, az egyik legnehezebb dolog sokaknak az, hogy megtalálják a megfelelő szállást. Nos, azoknak, akik adrenalinra és cseppet sem hétköznapi hotelre vágynak, nem kell tovább keresniük: az Atlanti-óceánon fekvő Frying Pan Tower nem véletlenül kapta a világ legveszélyesebb hotelje címet – ami lássuk be, nem éppen bizalomgerjesztő.

A Frying Pan Tower az 1960-as években épült és világítótoronyként szolgált egészen a kétezres évek elejéig – a közel negyven év alatt egyébként rengeteg bajba jutott tengerész és hajós köszönhette az életét a toronyban dolgozó személyzetnek. 2010-ben egy Richard Neal nevű férfi vásárolta meg az építményt és alakította át egy nem mindennapi hotellé és azóta is az extrém helyek kedvelőinek az egyik kedvenc célpontja.

Az Észak-Karolina partjaitól ötven kilométerre fekvő hotelt kétféle módon lehet csak megközelíteni: helikopterrel vagy hajóval

– elmondások szerint érdemes a helikoptert választani, az óceán ezen részén a hullámok  ugyanis kiszámíthatatlanok és veszélyesek.

Nem mindennapi szállás a cápákkal körbevett hotel
Fotó: Facebook

A Frying Pan üzemeltetői elmondása szerint az építmény folyamatos felújítás alatt, ami nem is csoda, hiszen a nap minden órájában olyan természeti erőknek van kitéve, amik roncsolják, károsítják a hotelt. Épp ezért, azoknak akik idelátogatnak, fel kell készülniük arra is, hogy a hotelben töltött napok alatt minden bizonnyal munkásokkal is találkoznak majd, akik azon dolgoznak, hogy az egykori világítótorony ne dőljön össze. A thetravel.com összefoglalója alapján a hely nem csupán a veszély miatt lehet izgalmas.

A toronyban bérelhető például golfkészlet is és bár nincsenek lyukak, mégis egyedülálló élmény egy világítótorony tetejéről golflabdákat ütögetni az Atlanti-óceán mélyére. Horgászati lehetőséggel is szolgál a hotel, a kifogott zsákmányt pedig természetesen helyben el is lehet készíteni. Érdemes azonban figyelni, mert a környék hemzseg a cápáktól és a veszélyes vízi élőlényektől egyaránt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Frying Pan Tower Official (@fryingpantowerofficial) által megosztott bejegyzés

 

A hotelben három nagyobb és öt kisebb hálószoba várja a vendégeket, valamint konyha, nappali és természetesen fürdő is. Egy háromnapos tartózkodásért valamivel több mint félmillió forintnak megfelelő dollárt kell fizetni – ez az ár tartalmazza a helikopteres utazást, az étkezéseket és minden egyéb költséget. Aki hajóval szeretné megközelíteni a hotelt, annak valamivel kevesebbet, kétszázhúsz ezer forintot kell fizetnie.